Takkihaaste





Takkikankaat: Eurokangas, saatu
Kaava: Burda-style 6736, saatu
Napit: Taitoshop, Turku
Korut: Elle Valkeapää

Aurinko pilkisteli eilen pitkästä aikaa pilven raosta ja suuntasimme saman tien Tuomarinkylän kartanon tiluksille kimpsuinemme, kampsuinemme ja kameroinemme. 

Saimme jokin aika sitten Eurokankaalta houkuttelevan tarjouksen osallistua villakangastakkihaasteeseen. Valitsimme erästä Eurokankaan italialaisia villakankaita meille mieluisat kankaat ja Burdalta saimme takkikaavan (6736). Eurokankaasta löytyi runsaasti valinnan varaa kuosien ja värien suhteen. Meitä molempia miellyttävät tällä kertaa sinisen sävyt. Kirsi päätyi petroolin väriseen ohueeen villakankaaseen ja Sunna siniharmaaseen paksumpaan villaan. Kaavasta poiketen teimme molempiin takkeihin vuorin. 

Takkikaavassa oli sekä pidempi että lyhyempi malli. Kirsi toteutti takkinsa pitkän mallisena ja Sunnan takki taas on siltä väliltä. Mitoitukseltaan kaava oli tosi reilu ja tämän vuoksi ommellessa oli jonkin verran kikkailtava istuvuuden kanssa. Hihoja on molemmissa takeissa kavennettu reilusti ja Sunnan takissa helmaa on muokattu tulppaanin muotoon. Sunnan takin villa oli sen verran paksua, että etuosan alavaran tukikangas oli poistettava kesken ompelun. Kirsin takkikangas sen sijaan osoittautui hieman liian ohueksi tähän malliin. Seuraavaan takkiin Kirsi suunnitteli myös valitsevansa pari numeroa pienemmän koon. 

Summa summarum yhdessä ompelu oli taas ihanaa! Voi kunpa sitä ehtisi tehdä useammin :)

Nyt vaan ulkoilemaan uusissa takeissa!
Sunna ja Kirsi

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä