perjantai 24. maaliskuuta 2017

Harmaata pitsiäKankaat: Eurokangas, palalaari
Rannekoru: N-J Labba
Korvakorut: Diodio

Pala harmaata pitsikangasta oli jäänyt yli aiemmista mekko-ompeluksistani ja päätin kokeilla vielä yhtä versiota avoselkäisestä Lill luxe collectionin mallista. Pitsikangas tarvitsi läpikuultavuutensa vuoksi mekon yläosaan etupuolelle vuorin ohuesta puuvillabatistista. Muualla mekossa on pitsin alla hopeanhohtoista harmaata tylliä yhdestä kahteen kerrosta. 

Aiempiin samalla kaavalla ommeltuihin versioihin verrattuna tämä kangas oli huomattavasti paksumpaa, eikä laskeutunut selästä parhaalla mahdollisella tavalla. Hiha ei myöskään istunut ihan toivotulla tavalla. Tilaamassasi kaavassa kyllä mainittiinkin, että extrana tullutta pitkänmallista hihakaavaa ei ole testiompelutettu. Aiemmin ohuemmasta kankaasta ommellussa paidassa ongelmaa ei niin huomannut. Eiköhän tälläkin mekolle silti käyttöä löydy :)

Perjantai näyttää valkenevan aurinkoisena. Ihanaista ja aurinkoista viikonloppua kaikille!
Sunna

sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Tule jo kesäKaava: Alina, Mekkotehdas-kirja
Kangas: Eurokangas, palalaari
Pitsi: Nappitalo

Edellisen postauksen kuvissa kurkistettiin pieneen ompelunurkkaukseeni. Sain myös kysymyksen, kuinka mahdun siellä piirtämään kaavoja ja leikkelemään kankaita. Etenkin suurempien kankaiden levittely vaatii niin paljon tilaa, ettei se sopessani onnistukaan. Kaikki perheessämme eivät kuitenkaan pidä pahana sitä, että kaavoja leikellään vaikkapa keittiön pöydän ääressä. Samalla saan myös toisinaan apua lapsiltani esimerkiksi kaavan osien leikkelyyn. 

Nuoremman tyttäreni mielessä siintää jo kesä ja illat etelän lämmössä. Olenkin saanut  jo useammankin kesävaatetilauksen häneltä. Sinivalkoinen viskoosi on tyttären oma palalaarilöytö viime kesältä. Siitä hän halusi ommeltavan pitkähelmaisen Kreikka-mekon. Kaavaksi valikoitui ensimmäisen kirjamme Alina-malli. Mekkoon tein kirjan ohjeesta poiketen olkapäille solmimisnauhat ja etuosan somisteeksi ompelin vielä leveän pitsinauhan. Tilaaja oli oikein tyytyväinen mekkoonsa ja osallistui niin innokkaasti seuraavankin projektin suunnitteluun, että sekin valmistui ennätysajassa. 

Taivaalta leijailee lumihiutaleita, joten aikaa kesävaatteiden ompeluun taitaa vielä ihan hyvin olla. Tämän aamun taidankin pyhittää pyykin lajittelulle ja rästiin jääneille laatusarjoille.  

Sunnuntaiterveisin Sunna

lauantai 18. maaliskuuta 2017

OmpelunurkkausLuvassa pieni kurkkaus,  kohteena ompelunurkkaus.. Viime keväänä alkanut remonttimme jatkuu aina vaan ja koti on edelleen melkolailla mullin mallin. Purkamattomat muuttolaatikot saavat minut hulluuden partaalle ja uuden kylpyhuoneen halkeilevat kaakelit vaan syventävät epätoivoa. Mitä enemmän ahdistaa, sitä maanisemmin huomaan ompelevani ja suunnittelevani uusia projekteja. Kasa ompelupöydällä vain kasvaa.

Onneksi kaikkea ei enää tarvitse kasata ompelupöydälle. Ilon pilkahduksen arkeen tuo uudistuksen kohteena oleva ompelunurkkaukseni. Rajasimme ompelutilani ison kaappikompleksin avulla yläkerran oleskeluaulasta. Vihdoin kankailleni on ruhtinaallisesti kaappitilaa, eikä muun perheen tarvitse jatkuvasti olla todistamassa nurkkauksessani vallitsevaa kaaosta. 

Tänne omaan soppeeni sulkeudun tänäänkin ja toivottavasti unohdan taas hetkeksi maailman murheet.   

Harmaan lauantain jälkeen on onneksi luvassa taas aurinkoa! 
Sunna

keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Kevään ensi kukkaset

Kaava: Oma
Neulos: Ottobre-shop

Taannoisella Lapin lomalla teimme jälleen pakollisen pysähdyksen Ottobre-shopiin Rovaniemellä. Muun perheen odotellessa autossa tein pikaisen pyörähdyksen kangasparatiisissa. Tällä kertaa raaskin ostaa oikeastaan vain muutaman kankaan ja toinen niistä oli kukikas collegeneulos, jota olin jo edellisellä visiitillä ihastellut. En nytkään heti kerralla raaskinut ostaa neulosta riittävästi, joten paluumatkalla oli vielä pysähdyttävä hakemaan se pakan loppukin.

Neuloksesta halusin tehdä jotain itselleni, mutta hiukan haastetta mallin valintaan toi seikka että neulos oli kahdessa osassa. Raglanhihoista tuli puolipitkät, koska neulosta ei riittänyt pidempiin. Vastaavasti taas helmaan oli mahdollista lisätä pituutta, joten paitasuunnitelma muuttuikin mekoksi. Hihansuihin ja pääntielle ompelin kaitaleet, joiden avoimet reunat saivat jäädä huolittelemattomiksi ja rullautumaan rennosti.

Kukkakuosit tuntuvat nyt kovasti vastustamattomilta ja ompelupöydällä odottavatkin jo seuraavat kukikkaat kankaat ompeluvuoroaan.

Kukikasta keskiviikkoa!
Sunna

lauantai 11. maaliskuuta 2017

Harmaaraitainen Huippu-takki


Kaava: Huippu-takki (muokattuna), Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin
Collegeneulos: Stoff & Stil (Kööpenhamina)

Viime kevään Kööpenhaminan matkalla kävimme muutamaankin otteeseen tutustumassa paikallisten kangaskauppojen tarjontaan. Matkaseurana olleet tyttäret saivat myös esittää omia toiveitaan kankaiden suhteen. Harmaavalkoraitainen collegakangas ostettiin tyttären toiveesta ja siitä oli alkujaan tarkoitus ommella 'liian kalliiden ja siksi kauppaan jääneiden Scotch&Soda housujen kopiot'. Mieli ehti kuitenkin lähes vuodessa muuttua ja neuloksesta tulikin loppujen lopuksi huputon Huippu-takki. Takki toimii kivasti näin farkkujenkin kaverina, mutta se on ihan bestis pyjamahousujen parina ja koti-iltojen lämmikkeenä.

Neuloksen materiaali tuntuu huippulaatuiselta ja napakalta ja jopa raitojen kohdistus kangasta ommellessa tuntui lasten leikiltä. Tätä kun löytyisi lisää, ostaisin kerralla kilometrin. 

Leppoisaa lauantaita!
Sunna