Sewing around the world- ompeluhaaste


Kankaat ja napit: Eurokangas, pakalta
Kaava: Joanna, Schnittchen-patterns

Kangas: Eurokangas, palalaari
Napit: Nappitalo
Kaava: Joanna, Schnittchen-patterns
Huivi: Eurokangas, pakalta


Siitä taitaa olla kulunut jo vuosi, kun lupauduimme mukaan saksalaisen Schnittchen-kaavavalmistajan järjestämään Sewing around the world- ompeluhaasteeseen. Ompeluvuoromme koitti vihdoin marraskuussa ja ompeluprojektiksemme valikoituivat takit ja kaavaksi Joanna-kaava.  

Kirsi oli työmatkoillaan salaa ihastellut kanssamatkustajansa vaaleanpunaista pörröistä villakangastakkia ja tämä ihanuus oli jäänyt mieleen kummittelemaan. Sopivia kankaita Eurokankaassa etsiskellessämme olikin pakalta löytynyt täydellisen sävyinen puuterinen villakangas luonteva valinta omaankin takkiin. Takista on tullut Kirsille niin mieluinen, että sen valmistumisen jälkeen ei muita ole juuri käytettykään. 

Sunna taas oli jo vuosia muistellut kaiholla nuoruusvuosiensa mustaa tekoturkkia ja ehkä myös niitä nuoruusvuosia :) Kun palalaarista löytyi sopiva pala harmaata turkista oli kangasvalinta selvä. 

Ompelimme takkeja sekä yhdessä, että erikseen. Joanna-kaava osoittautui oikein toimivaksi erityisesti villakankaasta toteutettuna. Turkistakin ensimmäisessä versiossa etuosasta tuli turhan monikerroksinen ja paksu. Tilanne helpotti jonkin verran, kun alkuperäiset saumassa olevat taskut poistettiin ja uudet napinläpitaskut lisättiin sivukappaleisiin.

Schnittchen- blogista löytyy juttua meistä ja myös takeistamme. Kannattaa tutustua myös muihin ompeluhaasteeseen aiemmin osaa ottaneisiin. Joanna-takkikaavakin näyttää olevan parhaillaan tarjouksessa, jos intoa takkiompeluksiin löytyy muiltakin.

Ihanaa joulukuun alkua!

Kirsi ja Sunna

Kommentit

Suositut tekstit

Yhteistyössä