Pientä pintaremonttia nukkekodissaNuket: Djeco 
Vaatekankaat: Eurokangas

Maali: Kalklitir
Mattokangas: Eurokangas, palalaari


 Taulukangas: Liberty, Nova Melinan Karusellikauppa
Tyynykankaat: Eurokangas, palalaari


Tyynykangas: Bungalow, Kämppä 

Vuosia sitten innostuin nukkekodin rakentelusta. Silloin omat lapseni olivat aivan liian pieniä nukkekotileikkeihin. Löysin netistä aivan uuden maailman nukkekotiblogien muodossa. Innoissani askartelin nukkekotiin myös vähän turhan pientä rekvisiittaa, joka ei oikeastaan leikkeihin edes soveltunut. Lasten kasvaessa nukkekoti siirtyi kuitenkin lastenhuoneeseen ja eipä aikaakaan kun nuket olivat kaikki raajarikkoja ja posliiniastiastot mennyttä kalua. Jossain vaiheessa pakkasin pölyyntyneen nukkekodin varastoon, kun se ei tuntunut oikein ketään edes kiinnostavan. 

Kesän kynnyksellä tytöt alkoivat taas kaipailla nukkekotia ja lopulta se kaivettiin taas esille. Se tuntui kaipaavan pientä päivitystä ja viimeistelyä muutenkin. Päätimme tehdä nukkekodin remontoinnista yhteisen projektin ja tehdä siitä nyt muutenkin enemmän leikittävän version. Djecon  pienet nuket löytyivät keväällä juuri parahiksi. Ompelin niille heti ensi töikseni uudet vaatteet ja ne ovat jo asettuneet taloksi, vaikka huoneet valmistuvat vähitellen. 

Tyttöjen huoneen seinä sai remontissa uuden tapetin. Huoneeseen tarvittiin toinenkin sänky, kun tyttöjä asustaa huoneessa kaksin kappalein. Sängyn virkaa saa ainakin toistaiseksi ajaa puualusta, jonka päälle ompelin patjan. Sänkyyn tein myös sänkykatoksen. Päätyseinällä olevan tapettipuun tytöt halusivat ehdottomasti säästää.  Heidän omasta entisestä huoneestaan iso puu kun jouduttiin poistamaan remontin yhteydessä. Tyttöjen huoneen matto on tehty juuttinarusta. 

Keittiö sai remontissa jäädä lähes entiselleen. Ainoastaan päätyseinä sai uuden tummasävyisen tapetin ja lattia maton.

Pojan huoneen värimaailma muuttui hieman hillitymmäksi. Kalkkimaalin rippeet sudittiin seinään ja harmaasta pellavasta syntyi matto lattialle. Entiset olohuoneen verhot siirtyivät samalla tähän huoneeseen. 

Kylpyhuone koki ehkä toistaiseksi suurimman remontin, nimittäin se oli aikoinaan jäänytkin kesken. Ostin sinne Etsystä printattavat kaakelit. Teimme kylpyhuoneeseen  uuden lavuaarin, mutta pesukone ja pönttö olivat jo valmiina olemassa. Suihku ja poreallas löytyivät Lundbyn valikoimista. Uimalelu-flamingo on tehty Fimo soft massasta ja maalattu kaikilla mahdollisilla maaleilla kynsilakoista lähtien.

Makuuhuone sai myös kokea suuren muodonmuutoksen. Sänky on muokattu vanhasta valokuvakehyksestä. Matto syntyi Eurokankaan palalaarista löytyneestä neuloksesta ja hapsunauhasta. Seinä on maalattu kalkkimaalilla. Seinällä oleva taulu on tehty Libertyn kankaasta.   Siihen olenkin aivan erityisen tyytyväinen.  Nova Melinalta ostettu kangaspala on minusta aina muistuttanut maisemaa ja nyt sain sen nukkekotiin tauluksi. Kaikki muut makuuhuoneen tekstiilit on ommeltu Eurokankaan kankaista.

Ja viimeisessä kuvassa on syyllinen siihen, miksi olen koko heinäkuun ollut kotona nyhertelemässä nukkekotia. Nytkin meidät on jätetty kahdestaan kotimiehiksi muiden mennessä mökille. Avara maailma saa vielä hetken odottaa pientä Utua :)

Tästä voi vielä kurkata, miltä nukkekoti näytti entisessä "kukoistuksessaan", klik

Aurinkoista sunnuntaita!
Sunna

Kommentit

  1. Mulla on kans nukkekotiprojekti joka odottaa parempaa aikaa. Tytöt ja pikkupojat :S sillä leikkii, pitseillä ja millä milloinkin. Huonekalu jutut ym on ihan kesken.... Vaikka nukkekotinne onkin kaunis ja hurmaavan inspiroiva, projektin pariin en vielä palaa, mutta noi nuket kyllä mielin hankkia. Tosi hauskat. Ja kun vielä hyvin liikuteltavissakin! Toisaalta juurikin oikeiden asukkaiden uupuminen pysäyttänyt koko touhun...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä