Pitsibomber

Kaava: Bomber-takki, Suuri Käsityö 3/2017, hiukan muokattuna
Kangas: Eurokangas, palalaari
Resori: Eurokangas
Vetoketju: Ottobre-shop

Pitsikangas on pyörinyt kaapissa jo pitkään, mutta ei ole sitten kuitenkaan päätynyt ompelupöydälle asti. Suunnittelin ensin ompelevani pitsistä Merili-mekon kirjamme kaavalla, mutta juhlavia mekkoja on  tyttärillä ihan riittämiin, eikä kutsuja kesähäihin ole sadellut. 

Instagramia selaillessani ihastuin pitsiseen bombertakkiin ja haaveilin ensin ompelevani sellaisen itselleni. Sopivan vetoketjun löytäminen osoittautui yllättävän haastavaksi ja tilanne ratkesi tyttären hyväksi, kun takkiin sopiva oikean mittainen vetoketju löytyi omista varastoista perjantai-iltana akuutin ompeluinnostuksen iskiessä. Kaavana käytin Suuri Käsityö-lehden bomber-takin kaavaa hieman muokattuna. Jätin takista etutaskut pois ja yhdistin etukappaleen kaavat yhdeksi kaavaksi. Kavensin myös mallia aavistuksen verran, koska pitsikangas oli hiukan joustavaa. Takin pituuden lyhensin  myös vetoketjuun sopivaksi.  

Tällä kertaa oli helppo houkutella tytär kuvausmalliksi, kun lupasin että bomberin saa kuvauksen jälkeen ottaa heti käyttöön ja laittaa jo huomenna kouluun. 

Sunnuntaiterkuin Sunna 

Kommentit

 1. Todella kaunis takki! Minulla on to do-listalla bomber yksivuotiaalle, mutta itsellenikin sellainen kelpaisi. Oletko sattunut jostain aikuisen bomberkaavaa bongaamaan?

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusimmassa Suuri käsityö lehdessä ainakin on kaava aikuisten koossa :)

   Poista
 2. Onpa hauska idea tehdä bomber pitsistä ja hieno tuli

  VastaaPoista
 3. Totta, sievä on. Sopii hyvin arkeen ja juhlaan, todella hyvä idea..

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä