Kimonoita ei mikään voita


Kangas: viskoosi palalaarista Eurokankaasta

Tänään on saatu nauttia auringosta ja niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin suojaisalla pihallamme tarkeni  hellemekossa. Grillit oli myös taidettu kaivella esiin muillakin pihoilla, sillä pitäjän kauppojen hodarisämpylähyllyt ammottivat tyhjyyttään. 

Ruoanlaitto ei ole koskaan kuulunut suuriin intohimoihini, vaikka hyvää ruokaa ja kaunista esillepanoa arvostankin. Eilen tyttäreni kertoi treeneistä tultuaan, että kimppakyydissä oli ollut tyttöjen kesken puhetta ruoasta. Moni oli iloinnut siitä, että perjantaina kotona on aina jotain aivan erityisen ihanaa ruokaa tarjolla. Tyttäreni aavistus kotona odottavista pinaattiletuista ei osunut tällä kertaa ihan nappiin, mutta ihan peruspastabolognesella mentiin kuitenkin tämä perjantai. Höyryävien herkkupatojen sijaan kotona odotti pää höyryten ompeleva äiti, jolla oli uusi pitsinen bomber-takki viittä vaille valmiina. 

Pitsibomberista kuulette lisää, kunhan se on saatu kuvatuksi. Kuvissa näkyvä kimono sen sijaan on jo ties mones laatuaan. Tämä viskoosi on ollut kevään palalaarilöytöjen helmiä ja halusin ommella siitä jotain itselleni. Kimonoon sain kivasti hyödynnetyksi kankaan kuvioinnin yksityiskohdat ja kaavan lähtökohtana käytin Eurokankaan kaavaa, jonka mittasuhteita pienensin itselleni sopiviksi. Aloitin ompelun turhan reteästi ja ajattelin  sen sujuvan jo rutiinilla. Ensimmäisen sovituksenkin tein vasta kimonon ollessa jo aivan valmis. Järkytys oli melkoinen, kun huomasin kiinnittäneeni selkäkappaleen toisen etukappaleen tilalle. Selkäosa oli nyt huomattavan kapea alkuperäiseen suunnitelmaan nähden ja toinen etupuoli vastaavasti viisti maata. En jaksanut purkaa kaikkia kappaleita toisistaan, vaan kavensin ainoastaan etukappaleet yhtä leveiksi ja  avarsin hieman pääntietä. Tämän pienen kömmähdyksen ansiosta kimonosta tuli kokonaisuudessaan kapoisempi, mutta oikeastaan se on jopa parempi näin. 

Nyt nukkumaan, aamulla on aikainen herätys. Tytär on valmisteltava jumppakisoihin ja tällä kertaa aion kunnostautua eväiden tekijänä ja paikkailla mainettani ehtoisana emäntänä.

    Sunna

Kommentit

  1. Kaunis kuin mikä ja "kiva kuulla" että en ole ainoa jolle sattuu kömmähdyksiä

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä