lauantai 8. huhtikuuta 2017

Kukkasten lumoissa


Kaava: mukaelma Swallowtail dress, Lill luxe collectionin mekkokaavasta
Kangas: Eurokangas

Olen aivan täysin hullaantunut keväisistä kukkakankaista ja olenkin kantanut niitä kilokaupalla  kaappeihini odottamaan ompeluvuoroaan.  Perjantaina piipahdin työpäivän jälkeen Itäkeskuksen uudistuneessa Eurokankaassa ja henkeni suorastaan salpautui viskoosilaarin väriloistosta. Talvitakkikin sai kyytiä, kun sukelsin ihan palalaarin pohjalle asti. 

Kuvan kuviollinen puuvillabatisti on aikaisempia löytöjä Eurokankaasta ja kaava on mukailtu aiemmin suosikiksi muodostuneesta mekkokaavasta. Selkäosa on lähes suoraan kaavasta, mutta etukappaleen pääntietä on avarrettu ja helmaan on lisätty römpsy. Helmaosa on tyttären toiveesta kaarrotettu etupuolelta hiukan takahelmaa lyhyemmäksi. Aamuisessa sovitustuokiossa otetuissa kuvissa mekon helma näyttää melko ryppyiseltä, mutta sehän ei menoa haittaa.

Leppoista lauantai-iltaa ja tsemppiä kaikille muillekin, joilla vitsojen teko on jäänyt viime tinkaan :)

Sunna 

6 kommenttia:

 1. Ai että oispa ihan uida kanssasi itiksen palalaareissa. ...niin upea leninki! !!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Oletko suunnitellut kaavoittaa täsmälleen just tällaisen myös aikuisille. Olen kokoa XS ja kaikki valmiit kauppojen mekot on mulle auttamatta liian isoja. Pystyn ompelemaan itse, jos vaan saisin kaavan :-)

  VastaaPoista
 3. Oi tämä(kin) on ihana! Kaava on ostettu jo jokin aika sitten, mutta vielä pitäis ehtiä toteutuksen pariin. :)

  VastaaPoista
 4. Sain viimein käsiini Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin -kirjan ja siellähän oli monta mukavaa ohjetta ja kaavaa. Nyt kokeilin kännykkäpussukan sekä pitkän neuletakin valmistusta. Molemmista tuli tosi kivoja ja ohjeilla oli helppo tehdä. Kiitos!

  VastaaPoista