Tule jo kesäKaava: Alina, Mekkotehdas-kirja
Kangas: Eurokangas, palalaari
Pitsi: Nappitalo

Edellisen postauksen kuvissa kurkistettiin pieneen ompelunurkkaukseeni. Sain myös kysymyksen, kuinka mahdun siellä piirtämään kaavoja ja leikkelemään kankaita. Etenkin suurempien kankaiden levittely vaatii niin paljon tilaa, ettei se sopessani onnistukaan. Kaikki perheessämme eivät kuitenkaan pidä pahana sitä, että kaavoja leikellään vaikkapa keittiön pöydän ääressä. Samalla saan myös toisinaan apua lapsiltani esimerkiksi kaavan osien leikkelyyn. 

Nuoremman tyttäreni mielessä siintää jo kesä ja illat etelän lämmössä. Olenkin saanut  jo useammankin kesävaatetilauksen häneltä. Sinivalkoinen viskoosi on tyttären oma palalaarilöytö viime kesältä. Siitä hän halusi ommeltavan pitkähelmaisen Kreikka-mekon. Kaavaksi valikoitui ensimmäisen kirjamme Alina-malli. Mekkoon tein kirjan ohjeesta poiketen olkapäille solmimisnauhat ja etuosan somisteeksi ompelin vielä leveän pitsinauhan. Tilaaja oli oikein tyytyväinen mekkoonsa ja osallistui niin innokkaasti seuraavankin projektin suunnitteluun, että sekin valmistui ennätysajassa. 

Taivaalta leijailee lumihiutaleita, joten aikaa kesävaatteiden ompeluun taitaa vielä ihan hyvin olla. Tämän aamun taidankin pyhittää pyykin lajittelulle ja rästiin jääneille laatusarjoille.  

Sunnuntaiterveisin Sunna

Kommentit

Suositut tekstit

Yhteistyössä