Kimonohaaste

Kankaat: Ylin viskoosi pakalta, muut laarista Eurokankaasta
(kahden ylimmän kimonon kankaat saatu blogiyhteistyönä)

Eurokangas haastoi meidät kimonoiden ompeluun. Innostuimme ajatuksesta oitis, sillä Pinterest-tilimme ovat pursuilleet jo viime kesästä lähtien ihanista kimonokuvista. Tämä haaste  tuli kuin tilauksesta. Tuntui  ihanalta saada vaihteeksi kaava valmiina ja samalla kipinä pitkään mielissä hautuneen projektin toteutukseen.  

Värikkäät ja  kukikkaat kuosit viehättävät nyt harmaan talven jälkeen erityisen kovasti. Palalaareista olemme tehneet paljon viskoosikangaslöytöjä. Pitkään kimonoon menee aika lailla kangasta ja usein ongelmaksi  onkin koitunut kankaan riittävyys tähän projektiin. Osa haasteen innoittamina syntyneistä kimonoista onkin hiukan lyhyempiä ja kapeampia juurikin tästä syystä. Muutenkin mallia on ollut mukava pikkuisen muokata. Useammassakin ompelemassamme kimonossa on halkio sivusaumassa keventämässä ilmettä. Ohjeeseen kuuluva vyö jäi meiltä molemmilta ompelematta, emmekä ole niitä kaipailleet. Odotamme jo kovasti keväisempiä kelejä ja sitä, että aamulla voi lähteä työmatkalle kimonon helmat hulmuten.     

Kiitämme Eurokangasta kivasta haasteesta ja haastamme nyt teidät muutkin ompelemaan kimonoja! Kaava tähän helppoon kimonoon löytyy Eurokankaan sivuilta täältä.

Kirsi ja Sunna

Kommentit

Suositut postaukset

Yhteistyössä