Pipo-ohje


Pipoja on syntynyt pienin variaatioin useita talven mittaan ja taisin heikkona hetkenä luvata kirjaavani pipo-ohjetta tänne blogiinkin. Toivottavasti tästä on vähän apua. Lankojen valinta ja neulekäsiala kun vaikuttavat niin paljon lopputulokseen. 

PIPO-ohje: 

Loin viitosen puikoille 66 silmukkaa. Suljin neuleen ja neuloin 1 oikein 1 nurin neuletta noin 15 cm. (Tässä pipossa joustinneuleosuudessa oikea silmukka on neulottu takareunastaan. Kun joustinneuleosuus oli valmis, kiepsautin työn nurinpäin ja jatkoin sileää (aina oikein) neuletta pipon loppuun. Näin pipon taitetuksi reunaksi tulee kauniimpi puoli joustinneuleesta.) Jatkoin sileänä neuleena n. 22 kerrosta, jonka jälkeen aloitin kavennukset. Tein kavennukset kuudessa kohdassa tasaisin välein, jonka jälkeen tein kolme välikerrosta. Seuraavaksi tein taas kuusi kavennusta eri kohdissa ja taas kolme välikerrosta.  Seuraavaksi vuorossa oli taas kavennuskerros, jonka jälkeen tuli yksi välikerros. Kavennuksia tein tästä lähtien joka toisella kerroksella, kunnes jäljellä oli 36 silmukkaa. Katkaisin langan ja vedin langan silmukoiden läpi ja päättelin langanpäät.

Tässä pipossa lankoina on käytetty  Drops Big merino-lankaa (Menita), Alize Angora Gold-sekoitelankaa (Lankava) ja Rowanin Kidsilk hazea (Menita). Pipo on siis neulottu kolminkertaisella langalla. Tupsuksi kiinnitin toisesta piposta pihistetyn tupsun, kun se sattui olemaan juuri sopivan sävyinen.  

Samalla ohjeella olen neulonut myös instagramissa vilahdelleen harmaan villapipon, jossa lankoina on käytetty Fonty Mognolia3-lankaa ja Suri alpakkaa. Molempia näitä lankoja saa ihanissa sävyissä Snurre-lankakaupasta.

Ensi viikolla alkaa talviloma ja toivottavasti sitten itsekin ehtisin taas tarttua puikkoihin.

Lämpöisin terveisin 
Sunna

Kommentit

  1. Yksi kerä jäi heijastavaa lankaa, joka muuttuu tällä sun ohjeella pipoksi.
    Kiitos tästä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä