Maibrit


Kaava: Maibrit, Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirja
Kangas: Eurokangas, palalaari

Vielä eletään hetki toppahousujen luvattua aikaa ja mekkojen käyttö on rajoittunut lähinnä juhlatilanteisiin. Pian kuitenkin jo sää taas lämpenee ja mekot ja hameet pääsevät arkisempaankin käyttöön. 

Mustapohjainen ja valkopilkkuinen puuvilla/viskoosikangas on löytynyt aikoinaan Eurokankaan palalaarista. Maibrit-mekon kaava sen sijaan löytyy Mekkotehdas koiulutyttöjen tyyliin kirjastamme. Kyseinen mekko on valmistunut jo kirjan teon yhteydessä, kun testailimme sarjonnan toimivuutta eri kooissa  ja ompelimme yökaudet prototyyppejä. Nyt tämä mekko alkaa olla sopivan kokoinen käyttäjälleen ja toivon mukaan se tulee pian myös käyttöön. 

En malta olla vinkkaamasta vähän aiheen vierestä. Kun taloudessa on kolme pitkähiuksista, on pinnien, pompuloiden ja muiden hiushärpätysten määrä mittaamaton. Yleensä juhliin lähdettäessä molemmille tyttärille on tehtävä kampaukset samaan aikaan. Jos isosiskolle laitetaan kiharoita, niitä haluaa kaikella todennäköisyydellä myös pikkusisko. Muistan aikoinaan omassa lapsuudessani onnenhetken, kun perheeseeni hankittiin kreppirauta. Krepattu kuontalo ei tällä hetkellä kuulosta kovin huokuttelevalta, mutta laineet sen sijaan niinkin. Laineraudan hankinta siis houkutti ja pian myös koukutti perheemme naiset. Laineraudalla saa tehdyksi hyvin nopeasti ja näppärästi lettikiharaa muistuttavan kampauksen, joka myös kestää yllättävän hyvin. 

Iloa päivään!
Sunna

Kommentit

Suositut tekstit

Yhteistyössä