Villakangastakit
Takkikaava: BurdaStyle, Girl's Long Dress coat, 140
Takkikankaat: Eurokangas
Nepparit: Eurokangas
Villahuivi: Huurre-huivi, Mekkotehdaskoulutyttöjen tyyliin
Huivilangat: Alpakka silke, Sandnes garn; Kid Seta, Gepard (Snurre-lankakaupasta); Alize Angora Gold (Lankavasta)

Sunnuntaiaamu valkeni kauniin valkoisena ja lumisena ihan kuin tilauksesta. Olimme jo aiemmin sopineet tapaavamme tyttärinemme talvitakkien kuvausten merkeissä. Arki-illat kun tuppaavat olemaan täynnä harrastuksia ja illat muutoinkin turhan hämyisiä kuvauksia ajatellen. 

Suunnittelimme ja ompelimme aiemmin syksyllä tyttärillemme puuteriroosat tanssiaismekot ja kaiken sen tyllin, pitsin ja kultakimalteen keskellä meille taisi jäädä vaaleanpunainen vaihde päälle. Kun mekot oli saatu valmiiksi aloitimme asusteiden suunnittelun. Yhteisellä syyslomamökkireissulla neuloimme tuubihuivit Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjasta löytyvällä Huurre-huiviohjeella. Lankoina huivissa on käytetty mohair- ja alpakkasilkkilankoja Snurresta ja Alize Angora Gold sekoitelankaa Lankavasta Kauhavalta.

Samaisella lomalla levittelimme myös harmaita villakankaita pitkin mökin lattiaa ja aloitimme kauan haaveissa hautuneen villakangasprojektin. Sopiva kaava tyttöjen villakangastakkiin löytyi Burdan mallistosta hieman muokattuna ja kaikki kankaat Eurokankaasta, tällä kertaa pakalta. Sopivia neppareita etsimme ensin maailman ääristä asti, mutta sopivimmat löytyivät nekin lopulta Eurokankaan valikoimista.

Takit saimme käyttöön tanssiasmekkojen pariksi, mutta pujotettavat tuubihuivit eivät olleet kaikkein käytännöllisin vaihtoehto juhlakampausten kanssa. Onneksi käyttöä näille on juhlien jälkeenkin. Puuterinen tupsupipo on myöhempää tuotantoa. Sen ohjetta on jo ehditty Instagramin puolella kysellä. Palaamme tähän ohjeasiaan pahimpien joulukiireiden hiukan hellitettyä :).

Jouluisin terveisin Sunna ja Kirsi

Kommentit

 1. Voi miten kauniit vermeet on tytöillä ja kauniita ovat tytötkin! Tämä mummi on tehtaillut pipoja pikkuväelle, joten jäänpä odottelemaan tuon kivan tupsun vinkkejä! Mukavaa jouluviikkoa Mekkotehtaalle!

  VastaaPoista
 2. Nätit! Nyt pitää kehua Mekkotehdas aikuisille -kirjaa. Kirjassa on mielettömän hyvät ja selkeät ohjeen. Tein kirjan ohjeilla elämäni ensimmäisen vaatteen itselleni (koulun traumaattisia kässätunteja ei oteta huomioon). Tuon mekon teon jälkeen olen löytänyt ompelijattaren itsessäni.

  VastaaPoista
 3. Ihanat asusteet ja erityisesti nuo takit!! Olen haaveillut itselleni tismalleen tuon sävyisestä villakangastakista - ja tuo itse kangaskin näyttää just eikä melkein kivalta. Pitääköhän opetella ompelemaan :D

  VastaaPoista
 4. Ihanat takit tytöillä! Olisipa mullakin tuollainen, näyttää niin lämpimältä ja mukavalta päällä :)

  VastaaPoista
 5. Mulla pittää beige...kultainen villalankaa...toiveissa saada just tän mallinen nuttu itselle ja ehkä myös tuttöselle...hyvää joulua teille kirsi ja sunna😇

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sekoa...tekstiä...en osaa näitä puhelimia😕

   Poista
 6. Hienot takit olette ommelleet!😊 Sain juuri joululahjaksi Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjanne, ja se todellakin tulee käyttöön!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä