Tästä tuli huippu!

Kaava: Huippu-takki (muokattuna), Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin
Kangas: Paksua neulosta Eurokankaan palalaarista

Vaudikas viikonloppu alkaa olla takana. Olemme saaneet nuuhkia serkkuvauvaa ja leikittää hänen isoveikkaa. Isiäkin on juhlittu, kahteen otteeseen. Näiden pienten serkkujen lisäksi on ollut ihanaa seurata omia lapsia, kuinka hienosti he ovat pienten serkkujensa kanssa ja kuinka paljon heistä onkaan jo apua arkisissa asioissa. Haikeaa, mutta samalla myös huojentavaa, että omat lapset ovat jo niin isoja..

Näinä harmaiden villatakkien aikoina myös tyttäreni toiveissa on ollut pitkä neuletakki taskuilla. Vaikka kaupat ovat pullollaan erilaisia vaihtoehtoja, olin haaveillut tekeväni sellaisen jollain keinolla itse. Koska neulominen - tai oikeastaan pitkäjänteisyys - ei ole vahvuuteni, oli ompelu tekniikoista ainut vaihtoehto. Sopiva kaava löytyi omasta kirjasta ja ihanan pehmeä neulos Eurokankaan palalaarista. Olin positiivisesti yllättynyt, että tällaisiin takkeihin oli Eurokankaassa tarjolla ihania neuloksia pakkakankaina useampaa sorttia. Tyttären toiveesta jätin Huippu-takista hupun pois, lisäsin takakappaleen pääntielle alavaran ja muotoilin takin etureunat uudestaan. Tein myös kirjasta poiketen etukappaleisiin poikkisaumat ja niihin upotetut yksinkertaiset taskut. Takista tuli niin onnistunut, että sitä on käytetty melkein joka päivä.

Tunnelmallista isänpäivän iltaa teille kaikille!
Kirsi

Kommentit

 1. Ihana! On ihan minunkin makuun.Täytynee ostaa tuo(-kin)kirja, senttikoot riittävät kun olen pienikokoinen. Jokohan seuraava kirja on suunnitelmissa ...? Kasseja, huiveja,rentoja jakkuja ....

  VastaaPoista
 2. Kaunis nuttu...pakkopäästä Kkaupalle...meiän "viimeinen"vauva oli ekaa kertaa yökylässä mummon ja uki luona...aatella se on jo yli kaks vee...kyllä tajusin kuin paljon helponpaa arki isompien lasten kaa olis...pikkuMies on maailman ihanin mut se pyörittää kyllä halutessaa koko muuta porukkaa...no mut kasvaahan se ...pian se alkaa helpottaa! ihanaa joulunOdotusta!!

  VastaaPoista
 3. Onpas kiva!! Kelpaisi meilläkin, kaikille perheen naisille :)

  VastaaPoista
 4. Siis aivan ihana!
  Täytyy heti laittaa kirja lainauslistalle kirjastoon <3

  VastaaPoista
 5. Upea. Voi kun osaisi tehdä. Teetin juuri 2 mekkoa teidän kirjasta itselleni. Heijaa Eurokankaan alelaarit ja ihmiset jotka osaavat ommella. Inger mekko ja innostuin hankkimaan riskunkin:)

  VastaaPoista
 6. Upea. Voi kun osaisi tehdä. Teetin juuri 2 mekkoa teidän kirjasta itselleni. Heijaa Eurokankaan alelaarit ja ihmiset jotka osaavat ommella. Inger mekko ja innostuin hankkimaan riskunkin:)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä