Pikkusiskon valtakunta


Tyynykangas: Eurokangas, palalaari
Kuopus olisi edelleen kovin mielellään jatkanut yhteiseloa siskonsa kanssa samassa huoneessa ja hyvin tytöillä yleensä sujuikin. Toisinaan kuitenkin etenkin kavereiden vierailut aiheuttivat kränää ja kinaa tilasta ja tavaroista. Jo toiselle kymmenennelle siirtynyt isosisko tarvitsi oman tilansa. Niin raastavalta kuin ajatus seinän rakentamisesta siskosten välille tuntui, oli nyt oikea hetki tehdä muutoksia huonejärjestelyihin. 

Remontin myötä päätimme rakentaa takaisin seitsemän vuotta sitten puretun väliseinän kahden pienen makuuhuoneen väliltä. Lopulta päätimme vaihdella lasten huoneiden paikkoja oikein kunnolla. Ongelmia olohuoneen sisustukseen oli jo vuosia tuonut pianon sijoittelu. Päätimme ratkaista ongelman siirtämällä pianon alakerran suurimpaan makuuhuoneeseen, joka erottuu olohuoneesta liukuoven avulla. Luontevalta vaihtoehdolta tuntui tehdä tästä huoneesta isosiskon huone, hän kun tällä hetkellä säännöllisimmin pianoa soittelee. Yhdestä isosta huoneesta muodostuneisiin kahteen pieneen makuuhuoneeseen saivat siis remontin valmistuttua asettua isoveli ja pikkusisko. 

Pikkusiskon pikkuruiseen huoneeseen periytyi isosiskon vanha rautasänky. Harmaan prinsessakatoksen olisivat halunneet kaikki perheen prinsessat, mutta rautasänkyyn se parhaiten sopi ja pikkusisko sen siis sai. Huoneen päätyseinä tapetoitiin Jocelyn Warnerin Wisteria-tapetilla. Tapetin olen jo vuosia sitten hankkinut omaa huonettani ajatellen. Remonttia odotellessa on huonejärjestys kuitenkin ehtinyt muuttua jo moneen kertaan. Loppujen lopuksi pikkusiskon huoneen seinä oli ainut kohta asunnossa, johon  kahdesta rullasta riitti  ja onneksi tapetti sopi muutenkin huoneen väritykseen. 

Huoneen sisustus on koottu kotoa löytyneistä vanhoista kalusteista. Isoveljen vanha hylly sai uuden maalin ja löysi paikkansa huoneesta. Puput ovat edelleen aika pop ja koulupöydän reunalle läksyjen tekoa valvomaan liimasimme harmaan pupuseinätarran. 

Remontin keskellä raivasin aina silloin tällöin tieni yläkertaan ompelukoneeni luo ja ompelin  kesän aikana muutamia uusia tyynyjä myös tähän huoneeseen. Turkoosi tyynykangas on Ruotsin Stoff&Still-liikkeestä ja ihana keltainen taas pikkusiskon itse valitsema Eurokankaasta.

Onneksi uni on maittanut tyttöselle omassa huoneessa ja alun itku on muuttunut iloksi ja onneksi prinsessakatokseen pääsee välillä päiväunille myös äiti :)

Suloista sunnuntaita ja iloa alkavaan viikkoon!
Sunna

Kommentit

 1. Tosi kaunis sänky ja koko huone! :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä kelpaa kummitytön täällä köllötellä! Ihastelevin terveisin E

  VastaaPoista
 3. Ihana lastenhuone. Miten tuo ihana pupun kuva on tehty seinälle?

  Jonna

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä