Kurkistus keittiöön


Hana: Tapwell Grottesco*
Välitilan kaakelit: Kaakelikeskus*
*Tuotteesta on saatu alennusta blogin kautta.


Seitsemän viikon taistelun jälkeen on flunssa lopulta vienyt voiton ja kaatanut potilaan vaakatasoon. Pieniä iloja tämän taudin keskellä on se, että saan taas sairastaa omalla sohvalla. Remonttimme on nyt siinä vaiheessa, että pari viikkoa sitten päättyy lopulta neljäksi kuukaudeksi venynyt evakkoaikamme yksiössä. Aivan valmista ei ole vielä missään huoneessa ja remontti tulee jatkumaan vielä pitkään. Yritän kuitenkin painaa näitä masentavia aatoksia taka-alalle ja nauttia niistä jutuista, jotka ovat jo kunnossa. Käytyämme kaksi viikkoa jääkylmässä ja pimeässä kylpyhuoneessa suihkussa, osaamme nyt arvostaa lattialämmitystä ja valoa ihan uudella tavalla. 

Muutimme siis keväällä pois kodistamme pakoon laajaa remonttia ja lähes koko alakerta meni  rakenteiden uusimisen myötä uusiksi. Noin seitsemän vuotta sitten, kun muutimme asuntoon, teimme alkuperäiskuntoiseen asuntoon ison remontin. Monet silloin tekemistämme ratkaisuista olivat mielestämme edelleen toimivia ja kaikkea emme halunneet nyt uuden remontin myötä tehdä  toisin ja toki budjettikin saneli omat reunaehtonsa. Joitain muutoksia ja huoneratkaisuja oli kuitenkin tarpeen tehdä lasten kasvaessa ja nyt siihen tarjoutui samalla oivallinen tilaisuus. 

Keittiömme perusilme ja värimaailma säilyi remontissa ennallaan ja osa toimivista keittiökaapeista ja kodinkoneista sai jäädä paikoilleen. Jonkin verran uudelleen järjestelyjä halusimme keittiönkaapistoille tehdä. Luovuimme tasosta keittiön ikkunan alla ja samalla toimimattomiksi todetuista kulmakaapeista. Rakensimme puoliseinämän tilalle kokonaisen seinän, jolloin keittiön yläkaapit saatiin sijoitettua vastakkaiselle seinälle. Uudistusten myötä avoimeksi jääneelle seinälle, löysin nettikirppikseltä vanhat harmaat Jielden seinävalaisimet. Muutosten myötä vanhat keittiötasot todettiin myös toimimattomiksi. Keittiön jynssäys ei ole koskaan ollut mielipuuhaani, joten päätimme sijoittaa kivikomposiitti tasoihin. Tilasimme keittiöntasot Kivitasot-nimisestä virolaisesta firmasta. (www.kivitasot.fi) ja voin vilpittömästi antaa kiitokset hyvästä palvelusta ja työn laadusta.

Keittiöhaaveisiini kuului myös hanan uusiminen ja ihastuin jo remontin alkumetreillä Tapwellin raakamessinkiseen Grottesco-hanaan. Mieheni ei meinannut ensin ymmärtää, miksi hana oli hankittava jo siinä vaiheessa, kun koko koti kellui paalujen varassa eikä ollut edes seiniä joihin putkia vedellä.  Uudesta ihanasta hanastani sain kuitenkin voimia ja uskoa remontin keskelle, eikä haitannut vaikka ensimmäiset kuukaudet sainkin katsella sitä vaan säilytyslaatikossaan. 

Keittiön välitilassa olemme ehtineet jo tässäkin kodissa kokeilla monenlaisia ratkaisuja teräslevyistä kaakeleihin. Emme olleet ehtineet riittävästi kyllästyä valkoisiin peruskaakeleihimme ja halusimme uudistettuun keittiöön edelleen hyvin samanhenkisen ilmeen välitilaan. Remontin edetessä ehdin kiertää kaikki pääkaupunkiseudun kaakeliliikkeet ja soitella mökkikunnankin tarjonnan läpi. Ensisijainen kaakelikoko oli kaikkialta loppu ja kuulemma epätrendikkäänä poistunut kokonaan tuotannosta. Onneksi Kaakelikeskuksesta löytyi toinen varteenotettava vaihtoehto. Kaakelikeskuksesta löytyi myös mitä asiantuntevin myyjä ja tästä vakuuttuneina päätimme keskittää kaikki kaakelihankintamme samaiseen paikkaan. Keittiön välitilan laataksi valitsimme valkoisen, harmaaseen taittavan, eläväpintaisen laatan. Ajattelimme sen erottuvan muuten niin tasaisen valkoisesta tasosta ja kaapistoista. 

Mietin ensin, että en viitsi tänne blogiin laitella näitä keskeneräisiä kotikuvia, kun oma silmä hakeutuu aina niihin puuttuviin listoihin ja kaapinoviin. Toisaalta sellaista hetkeä kuitenkaan tuskin koskaan tulee, että kaikki olisi kotona valmista tai elämässä muutenkaan.  Kaiken lisäksi taisi muutenkin olla viimeiset hetket palata tänne blogin pariin, kun blogin salasanatkin olivat jo melkein painuneet unholaan. 

Nyt sohva taas kutsuu ja Livin laatusarjat.. Mukavaa viikonloppua äidille ja muille, jotka uskollisesti tänne blogiin vielä tiensä löytävät :)

Sunna

Kommentit

 1. Noi Jieldet on vaan niiiin ihanat ! Sopii kauniisti teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina! Tykkäsin myös, kun löysin lamput harmaina ja ne määrittelivätkin sitten monia muitakin keittiön ratkaisuja :)

   Poista
 2. no kaunis on ja puhdas! paranemisia...itse täällä hoidan muita ja ootan että tarttuuko entero minuunkin...piensten synttäritskin jouduttin perumaan...kauhee tauti!!! ihanaa syksyä molemmille mekontekijöille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa syksyä myös teille ja toivottavasti taudit hellittävät! Täällä myös mehustetaan parhaillaan omppuinkiväärimehua tautien torjuntaan :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä