Juhlan aika


  

Mekon kaava: oma
Kankaat, pitsit ja tyllit: Eurokangas
Pääntien helmitere, piilovetoketju ja pyöreä satiininauha: Nappitalo

Tyttärillämme ovat tänä syksynä edessä juhlat, joihin saa kerrankin pukeutua oikein juhlavasti. Toisin sanoen mekoista intoilevat äidit saivat pitkästä aikaa taas kaivella kaapeistaan ne ihanimmat pitsit, tyllit ja silkit. Mekko-ompelusta muodostuikin melkoinen maratonsessio materiaalin hankintoineen, kaavoituksineen ja proto-ompeluineen. Onneksi miehet ja lapset tykkäävät viettää yhdessä saunailtoja pitkän kaavan mukaan ;)

Sopivien kankaiden hankinnassa on aina omat haasteensa. Näihinkin mekkoihin käytettyjä materiaaleja on osteltu pikku hiljaa ja lopullinen visio mekosta syntyi, kun yhdistimme molemmilta löytyvät materiaalit. Osa mekkojen kankaista on löytöjä Eurokankaan palalaareista, osa jo vuosien takaa. 

Helmaosassa alimmaisena kerroksena on roosa satiini, jonka päällä on kerros roosaa tylliä. Päällimmäisenä kerroksena on kullanhohtoinen tylli, joka olikin aikoinaan laarilöytöjen aatelia. Mekon yläosan soinnutus helmaan tuotti hieman päänvaivaa. Yläosan pitsikangas on uusi hankinta Eurokankaan pakkakankaista. Koska halusimme taittaa pitsikankaan sävyä nuden suuntaan, keksimme laittaa vaaleamman roosan pohjakankaan ja vaalean kimalletyllin pitsin alle. Näin saimme yläosasta ja helmasta toisiinsa sointuvat. Nappitalosta ostelimme kaikenlaisia ihania helmitereitä ja satiininauhoja, joista osan saimme ompelun edetessä ujutettua mukaan mekkoon. 

Mekoista tuli aika ihanat sekä äitien että tytärten mielestä. Onneksi juhliin on vielä hetki aikaa, niin ehdimme valmistaa loputkin asusteet juhlaeleganssiin. Kengät onneksi jo löytyivät Mangon ja Zaran nettikauppojen valikoimista. 

Hitunen kimmellystä ja tyllin hohtoa sunnuntai-iltaan!
Sunna ja Kirsi

Kommentit

 1. Ah! ihanat luomukset ja mikä ihaninta on tuo tyttärien ystävyys ja äitien systävyys ja iskätkin vielä niin iha SUPERIA siinä on jokaiselle jotakin!!! ihanaa talvenOdotusta teille taitaville!!! I love It!!!

  VastaaPoista
 2. Ihan älyttömän kauniit <3 Upeat yksityiskohdat!

  VastaaPoista
 3. Tosi kauniit mekot ja upeat kampaukset myös,

  VastaaPoista
 4. Ooh, mitkä prinsessa! Upeat puvut ja kauniit kuvat <3

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä