Stoff & Stilistä syysfiilistä

Kaava: Elokuu-jakku, Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin
Kangas: Stoff & Stil
Koristenauhat ja paljetit: Kangadzungel ja Stoff & Still


Keväisellä Tanskan matkallamme eksyimme paikalliseen  Stoff & Stil-kangasaarreaittaan. Saaliinamme oli läjäpäin ihania kankaita, mutta kuvissa näkyvää oranssisävyistä kuviokangasta löytyi vain yksi pala ja se lähti Kirsin kassissa koto-Suomeen. Sunnan perheen kesäreissu Ruotsiin tehtiin tällä kertaa autoillen ja se mahdollisti  ajelut Tukholman laitakaupungille ja vierailun samaisen kangaskauppaketjun liikkeessä. Sieltä löytyi vielä kuin ihmeen kaupalla samaa kangasta ja näin oli toisenkin tytön syystakkikangas saatu hankituksi.

Kaavana jakuissa on käytetty uudesta kirjastamme löytyvää Elokuu-jakun kaavaa. Sitä on muokattu pidentämällä helmaa ja jättämällä römpsy pois alareunasta. Koska kyseinen kangas ei jousta, ja Elokuu-jakku on malliltaan kovin niukkalinjainen, valitsimme kaavoista reilusti normaalia isomman koon. Emme kuitenkaan heti riittävän isoa ja  totuuden nimissä jakkuja ommeltiin lopulta kolme kappaletta, kun ensimmäisenä valmistuneista kahdesta takista pienempi olikin aivan liian pieni. Onneksi sillekin takille löytyi käyttäjä ja lopusta kankaasta sai kikkaillen leikatuksi vielä kolmannen ja suurimman version. Muuten ei olisi auttanut kuin lähteä taas ulkomaille kangasostoksille ;) Ulkomaan herkkuja takeissa on käytetty muutenkin. Jakun etuosien koriste- ja paljettinauhat ovat löytyneet Tallinnan Kangadzungelista ja taitaa joku nauhoista olla peräisin Tukholman Stoff & Stilistäkin. 

Nyt pitäisi vielä puhallella sadepilvet pois taivaalta, että saataisiin syysjakut käyttöön ja olisivathan ne lämpöiset elokuiset illat muutenkin ihania :)
Sunna ja Kirsi

Kommentit

 1. Ihanat jakut! Tää on tosi monikäyttöinen kaava. Oma tyttö on vielä liian pieni, mutta toista kaavaa hyödyntäen pikku-Elokuu tekeillä meilläkin.

  VastaaPoista
 2. Tosi kivat jakut ,kangas ja malli ja värikin.

  VastaaPoista
 3. Aivan ihana kangas takeissa! :)

  VastaaPoista
 4. Näistä tulikin tosi raikkaat! Minä tein juuri lapselle ihan harmaasta, joten suuri kiitos tästä kaavasta. Oli myös nopeampi ommella kuin mitä aluksi kuvittelin :)

  Kirja-arvostelun ja oman versioni jakusta löydätte täältä:

  http://mehukekkerit.net/2016/08/mekkotehdas-koulutyttojen-tyyliin/

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä