Haavehousut
Kaava: Haave-housut (koot 128-170 cm), Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjasta
Kangas: ohut puuvilla, Eurokankaan palalaarista

Viime aikoina, jopa vuosina, ompelumme on ollut aika kurinalaista. Niin paljon on ollut kirjan tekoon liittyvää pakollista testiompelua, että rakas hupiompeluharrastuksemme on pahoin jäänyt paitsioon. Nyt kun aikaa taas on, olemme ottaneet ilon irti tilanteesta. Ompelukone ja saumuri ovat  surranneet ja vaatteita omille lapsille on syntynyt usein kahden sarjoissa. 

Tykkäämme toki molemmat useimmiten samoista kuoseista, mutta se ei suinkaan ole ainoa syy, miksi yhdessä ommeltaessa vaatteisiin valikoituvat samat kankaat. Hupiompelua harrastamme yleensä jomman kumman kotona ja meillä on silloin käytössä vain yksi ompelukone ja saumuri. Samasta kankaasta ommeltaessa on kätevää, kun samanväriset langat käyvät molempiin vaatteisiin ja työt etenevät samassa tahdissa toisen ommellessa ja toisen saumuroidessa tai silittäessä. Toisinaan yhdessä ompelu on myös sitä, että istumme vierekkäin, toinen ompelee ja toinen istuu tietokoneella ja vastailee roikkumaan jääneisiin Mekkotehdas-sähköposteihin. 

Kaavat kuvissa näkyviin Haave-housuihin löytyvät Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin-kirjastamme. Ohut puuvillakangas on palalaarilöytö Eurokankaasta. Samaa kuosia löysimme jo aiemmin vihertäväsävyisen palan, joka on jaettu krstillisesti ja varattu sisustusompeluksiin. Sinisävyinen ei sopinut sisustuksen sävyihin kummassakaan osoitteessa, mutta housuihin sen sijaan ihan täydellisesti.

Nyt yökyläilyjen jälkimainingeissa, lasten leikkiessä yhdessä ja miesten vielä nukkuessa on hyvä jatkaa, taas samanlaisten, eilen keskenjääneiden syystakkien ompelua. 

Sille emme silti keksi mitään selitystä, että miten voi olla mahdollista, että me äidit olemme kulkeneet molemmat melkein koko kesän samanlaisissa vaaleissa topeissa ja mintunvärisissä kesäshortseissa ;)

t: sunnuntaiompelijat Sunna ja Kirsi

Kommentit

  1. sain oman kirjan - kiitos - se on ihana kunhan kesätyöt loppuu alkaa ompelu...kunnon tauko on tehnyt teräää...tänään piti poiketa kotimatkalla eurokankaaseen ja kyllä löytyi---ihan liikaa ihanoita !!!! noi teidän tytöt on ihan SuperSöpöjä ja teiän näköisiä ;D ihanaa arjen aloitusta...pianhan se tapahtuu...

    VastaaPoista
  2. Hei, Adlibriksen mainoksessa näkyy Mekkotehtaan kirja! Hienoa ja Onnea! ��

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä