Perhoslegginsit


Kaava: Oma
Neulos: Eurokangas, palalaari

Voiko helpompaa ompelusta ollakaan kuin legginsit? Muutama sauman surautus ja housut voi jo vetäistä jalkaan. Näin mekin Kirsin kanssa ajattelimme, ennen legginsien kaavoitukseen ryhtymistä.  Semmoisia löppäpöksyjä on kuitenkin kaavaa testatessa syntynyt, että tytöillämme riittää pyjamahousuja vuosiksi eteenpäin..

Onnistuneeseen ompelukseen tarvitaan sopivan kaavan lisäksi myös oikea kangas. Joskus epätaydellinen onkin se täydellisin vaihtoehto. Kuvan legginsien neulos on löytynyt jo jokin aika sitten Eurokankaan palalaarista. Neuloksen perhospainatus oli mitä ilmeisimmin epäonnistunut jo painovaiheessa. Kankaan toisessa reunassa lentelevät perhoset olivat terävärajaisia ja mustareunaisia. Kankaan toista reunaa kohti mentäessä perhoset taas haalistuivat ja lopulta katosivat kokonaan. 

Perhosneuloksesta sain nippa nappa leikatuksi housukappaleet ja nyt ompelukin sujui toimivan kaavan kanssa, kuten alun kuvitelmissa. Tykkään kankaasta juuri tällaisena, pienine värivirheineen ja ne teräväreunaisimmat perhoset piilotinkin  ihan tarkoituksella housun kauluksen alle.

Voi kumpa sää jatkuisi yhtä aurinkoisena, niin pian voisi pihalla nähdä jo oikeitakin perhosia!

Sunna

Kommentit

  1. Legginsien ompelu tosiaan on helppoa, mutta se kaava onkin ihan toinen juttu.... :) Eurokankaan palalaarien löydöt <3

    VastaaPoista
  2. Kaavojen työstäminen onkin oikeastaan ompelussa se haastavin juttu :). Varsinkin kaikki housut tuntuvat vievän paljon aikaa, että niistä saisi istuvat. Kauniit leggarit!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä