Ristiäiset


Kukkakangas: Liberty-puuvilla Kirsin kätköistä
Punainen puuvillakangas: Eurokangas
Koristenauhat: omista ja siskon varastoista

Suloisista suloisin siskontyttöni syntyi ennen joulua ja hiihtolomalla reissasimme jälleen pohjoiseen, tällä kertaa juhlimaan hänen ristiäisiään. Kummityttöni pukeutui juhlapäivänään samaan saamenpukuun eli gáktiin, kuin omat tyttäreni aikoinaan, tosin hieman päivitettynä versiona.

Ennen reissuun lähtöä  huomasin, että omien lasteni gáktit olivat jääneet auttamatta liian pieniksi. Talvisen verkatakin ompelu ei tullut tiukan aikataulun vuoksi kysymykseen, joten päätin ommella vanhemmalle tyttärelleni puuvillakankaisen saamenpuvun. Kirsin kangasvarastot pelastivat minut jälleen kerran pulasta ja kuviollinen Liberty-puuvilla riitti nippa nappa tarkoitukseen. Siskoni oli pelastanut minut jo aiemmin totaaliselta katastrofilta ompelemalla jo ennakkoon gáktin ja kengät nuoremmalle tyttärelleni.

Hiihtoloma meni aika lailla ompelun ja juhlien järjestelyjen merkeissä. Juhlapäivänä keskityin täysillä kunniatehtävääni sylikummina ja valokuvaus jäi vähemmälle huomiolle. Tässä kuitenkin muutamia tunnelmia kauniista keväisestä juhlapäivästä.

Sunna

Kommentit

 1. Ihana päivänsankari ja kauniita kuvia! Kiinnostaa tuo "kota". Onko sisälle piilotettu talo? :) Näyttää vasemmalle jatkuvan pystyseipäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päivänsankari on kyllä sulattanut sydämet <3 "Kota" on tavallaan kuin talon ja kodan yhdistelmä, joka on suunniteltu kokouksia ja tapahtumia varten. Päätilan keskellä on tulipaikka ja ympärillä pöytäryhmiä. Reunoilla ovat sitten keittiö ym.tilat.

   Poista
 2. Ihanan mekon ompelitkin! Ja tuo pieni päivänsankari, voi että miten herttainen pieni ihminen! Tuo pikkuruinen saamenpuku on myös jotakin huikeaa <3

  VastaaPoista
 3. Ihana kummityttö. Niin suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täti on kyllä nyt kieltämättä höpsähtänyt tähän pieneen kummityttöönsä ihan täysin :)

   Poista
 4. What a beautiful christening! The baby looks so stylish! And the scenery and church are just not from this world :)

  VastaaPoista
 5. Kaunis tunnelma kuvissa,kankaat sopii upeasti keväiseen tunnelmaan! pikkuruinen näyttää tyytyväiselle!:)

  VastaaPoista
 6. mahtavaa kun saamenKulttuuri saa uutta verta....onnea kummille! ja siskosi oli muuten lehdessäkin...bongasin kaupassa ;)

  VastaaPoista
 7. Oi miten kaunista! Suloinen pieni päivänsankari ja upeat kaikki puvut. Osaatko kertoa miten näitä saameasusteita viittii käyttää, jos ei oo saamelainen? Esim neljäntuulenhattua tai luuhkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sakru kauniista sanoistasi! Saamenpuvut ovat henkilökohtaisia, käyttäjänsä näköisiä asuja. Puvusta ja asusteista saamelaiskulttuurin piirissä elävät voivat tunnistaa suvun ja jopa puvun kantajan naimasäädyn. On hyvä muistaa, että neljäntuulenlakki on aina vain miehen päähine :)

   Poista
 8. Kaunis mekko, ja tuo pieni kastesankari ei kyllä suloisempi voisi olla.

  VastaaPoista
 9. Tunnelmallisia kuvia ja huikeita taidonnäytteitä vaatteissa. Todella kaunista!

  VastaaPoista
 10. Onnea sylikummille ja kauniille kastesankarille. Puvut ovat niin kauniit!

  VastaaPoista
 11. Aivan ihania pukuja ja niin suloinen pikkuinen! :)

  VastaaPoista
 12. Ihana nähdä saamenpukuja.
  Liian harvoin saa ihailla mitään näin kaunista :)
  Vauva on suloinen ♥

  -Elena-

  VastaaPoista
 13. Haltioituneena katselen näitä asuja!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä