MEKKOTEHDAS koulutyttöjen tyyliin
Blogissa on elelty taas viime aikoina hiljaiseloa, mutta nyt tuntui oikealta hetkeltä paljastaa, mitä olemme taas kohta jo vuoden ajan puuhailleet. Olimme viime keväänä saaneet hädin tuskin Mekkotehdas aikuisille-kirjaa painoon, kun jo luonnostelimme seuraavan kirjan synopsista ja sovimme ensimmäisiä kuvauksia. Tuntui siltä, että jos tekisimme vielä kolmannen kirjan, olisi se tehtävä heti tai ei koskaan.  

Tällä kertaa olemme palanneet takaisin siihen kaikkein rakkaimpaan kohderyhmään, eli lapsiin. Omat kouluikäiset tyttäremme ovat jo auttamatta ohittaneet fanaattisimman rimpsumekkovaiheen. Tällä hetkellä lasten vaatekaappien hyllyiltä löytyy tilaa myös monenmoisille housuille ja paidoille. Olemme erityisen ilahtuneita siitä, että osa vaatteista on jo heidän itse tekemiään.

MEKKOTEHDAS KOULUTYTTÖJEN TYYLIIN -kirjassa eletään läpi kalenterivuoden. Mekkojen lisäksi kirjasta löytyy kaavoja myös muihin vaatteisiin ja asusteisiin, poikia täysin unohtamatta. Koot 128-170 cm sopivat ekaluokalta aina yläkouluun asti, ja saattaapa näistä kaavoista muutama pienikokoinen nainenkin ilahtua :). 

Mekkotehdas koulutyttöjen tyyliin- kirja on edellisten kirjojen tapaan tehty yhteistyössä rakkaan ystävämme valokuvaaja Krista Keltasen kanssa. Yhteistyömme tuloksena syntyvä kirja julkaistaan heinäkuussa 2016. Ohessa jo vähän esimakua tulevasta, ja kevään aikana on luvassa blogiin melkoinen kavalkaadi testiompeluksia :)

Aurinkoa viikkoonne!
Kirsi ja Sunna

Kommentit

 1. Tulee kuin tilauksesta =) Kiitos ja ihanaa. Tsemppiä loppumetreille. -Ritu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritu! Ihanaa kuulla, että tälle on tilausta!

   Poista
 2. Oi, että! Tilaukseen tulee tännekin kun tyttö aloittaa syksyllä ekan luokan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kiva kuulla, että sielläkin uutinen ilahdutti :) Tuostapa kirjasta riittääkin teille sitten moneksi vuodeksi kokoja, jos vaan vaatteiden mallit kelpaavat. Ja ainahan niitä voi muodin mukaan vähän muutellakin..

   Poista
 3. Maltan tuskin odottaa ja ihanaa olla pieni kokoinen nainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee! Kyllä vähän harmittaa itseäni, kun en ole ihan niin pieni nainen :D

   Poista
 4. Voi vitsit <3 Kristan kuvat on aina niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krista on kyllä sellainen taituri ja tunnelman vangitsija, että!!

   Poista
 5. Mahtavaa, tätä on kaivattu! Arvelinkin, että hilajaiselon täytyy johtua jostakin uudesta projektista..😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla, että sielläkin on tälle kysyntää! Vielä olisi useampi viikko rutistusta jäljellä...

   Poista
 6. Oih mikä uutuus, tuskin maltan odottaa! Omat tytöt ovat juuri tulossa tuohon pienimpään kokoon, joten kirja menee ihan ehdottomasti tilaukseen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillekin riittää tästä sitten kokoja hamaan tulevaisuuteen, jos vaan muoti ei mullistu mahdottomasti ;)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. arvailen täällä minkähän värinen kirjan selkämyksestä nyt tulee? tulisko harmaa? :D

   Poista
 8. Tämä on täydellistä! Ompelukone on jo öljytty ja jalka valmiina polkimella. Onnea!

  VastaaPoista
 9. En minäkään jaksa odottaa, paas tuleen jo niitä testiompeluksia blogiin:))) Hyvä Te!!!!!!

  VastaaPoista
 10. Hienoa! Juuri kaipailin mekkokaavoja hoikalle kasiluokkalaiselleni, kun aikuisten kaavojen 34 on liian suuri. Odotan siis kesään :-)

  VastaaPoista
 11. Mahtava uutinen! Ja onnittelut teille ♥!

  VastaaPoista
 12. Tätä on odoteltu. (Myyttekö taas jossain vaiheessa mallikappaleita pois? Neitihenkilöllä on yksi ekan kirjan mekko, ja se on kohta pieni... Neitihenkilö selailee teidän kirjaanne jatkuvasti ja asettaa äidille paineita.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että olette odottaneet :) Mallikappaleista en tällä hetkellä osaa sanoa mitään..

   Poista
 13. Ensimmäinen kirjanne löytyykin jo mutta omat neitoset alkaa olla jo liian isoja niihin kaavoihin. Joten innolla odotan tulevaa kirjaanne. Ihanaa kevattä teille

  VastaaPoista
 14. Aika huippua. :) Olisiko seuraava kirja sitten pojille? Kirjat on visuaalisestikin niin kauniita, että niitä on mukava selailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Joska! Voi olla, että tästä kun selviämme hengissä, emme kyllä hetkeen kykene tekemään kirjoja...se jää sitten nähtäväksi, tuleeko joskus vielä jotain kirjojen muodossa :)

   Poista
 15. Aika huippua. :) Olisiko seuraava kirja sitten pojille? Kirjat on visuaalisestikin niin kauniita, että niitä on mukava selailla.

  VastaaPoista
 16. Aivan mahtava!...just sopivasti, tyttäreni on just siirtymässä seuravaan kokoon ja "mekkovaihe" alkaa olla hiipumassa, kouluun menossa syksyllä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa siltä, että teidänkin kannaltanne tämä kirja saapuu juuri parahiksi kauppoihin :)

   Poista
 17. Ihanaa!
  Oma tyttöni on juuri kasvamassa ulos tuosta mekkokirjasta. Syksyllä alkaa koulu. Ei voisi parempaan saumaan osua!

  VastaaPoista
 18. Ihanaa, kaavoja pienikoiselle ihmiselle! Keskipituus aikuisten vaateissa on 168cm eli kaikki roikkuu päällä, kun on 158cm pitkä! Kaulukset liian suuret, housun takapuoli roikkuu, olkapäässä liikaa kangasta! Kaikista valmiista vaateista saa ottaa 3-5cm pois olkapäältä/ housun vyötäröltä ja siirtää hihat, että sopii! Paras tehdä kaiki itse, että saa sopivaa! Paljonpieniä ihmisiä täsä tilanteessa! Hyviä kaavoja tarvitaan!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä