Vihdoin perillä

Kankaat: Eurokangas
Kultainen kruunu: Maileg

Kukkakangas: Liberty-puuvilla (tilattu Englannista)
Tekoturkis: Eurokangas

Liberty-puuvilla: Novamelinan Karuselli-kauppa
Mekon kaava: oma (löytyy blogista, klik)

Neuletakin ohje: Rapunzel's cardigan
(Langat ovat vanhoista neuletöistä ylijääneitä)

Neuletakin ohje: Rapunzel's cardigan
(Pipo vanhempaa tuotantoa ja lainattu vauvanukelta)


Hartaasti odotetut maailmanmatkaajanuket ovat vihdoin kotiutuneet ja nukkeleikit ovat käynnistyneet taas uudella innolla. Uudet ja vanhat nuket ovat saaneet uudet asut päällensä ja hetkeksi mukaan leikkeihin pääsin tänään minäkin :)

Oma äitini on muistellut meille omaa lapsuuttaan ja sitä kuinka nuket aina ennen joulua katosivat ja palasivat sitten uudesti vaatetettuina jouluaattona. Samanhenkistä perinnettä olen minäkin halunnut ylläpitää omien lasteni kanssa. Toisinaan vauvanuket ovat saaneet jouluna uusia asuja. Kerran kaikki barbiet pääsivät aatonaattoyönä siskoni toimesta kampaajalle ja pukin kontista paljastui sitten uusia vaatteita. Tänä vuonna tytöt toivoivat uusia vaatteita Disney animator-nukeillensa ja tämä toive oli ilo toteuttaa. Animator-nukeille on mukava tehdä vaatteita, kun ne ovat kaavoituksen kannalta sopivan kokoisia ja vartaloltaan vielä pikkutyttömäisiä.  

Suurimman osan nukkejen uusista vaatteista ompelin kaapistojen kätköistä löytyneistä tilkuista, mutta muutaman uuden kankaan tunnustan myös hankkineeni Eurokankaasta. Ylimmän kuvan vaaleanpunaisen mekkokankaan toinen reuna oli sileä ja toinen reuna taas kolmiuloitteinen terälehtineen. Hyödynsin tässä juhlamekossa kankaan molempia reunoja. Vaaleanharmaan juhlamekon helmikoristeinen helmakangas on myös uusi hankinta ja kangas meinasi koitua sekä ompelukoneeni että saumurini kohtaloksi. Jouduin purkamaan melkein koko ompelukoneen saadakseni koneiston sisään kadonneet helmet poistetuiksi.

Nuket saivat myös uudet kukikkaat Liberty-kankaiset mekot, jotka on ommeltu täällä blogissa aiemmin julkaistulla kaavalla. Lämmikkeeksi pakkaskeleihin tarvittiin myös pieni turkisliivi. Kaikki kuvissa näkyvät villatakit on neulottu Eveliltä saadulla hyväksi todetulla  Rapunzel's cardigan-ohjeella. Yksi yömekko kuulemma vielä tarvittaisiin, mutta muuten näillä kyllä pitäisi pärjätä taas ensi jouluun :) 

Talvisin terveisin
Sunna

Kommentit

 1. Eikä! Onpa ihania :) Noin kivaa perinnettä kannattaakin pitää yllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Tästä täytyy nauttia nyt, kun nukkeleikit vielä innostavat tyttöjäkin (eikä vain äitiä ;))

   Poista
 2. Kiva perinne! :) Suloisia vaatteita!

  VastaaPoista
 3. Niin ihania, ihaillaan täällä neitihenkilön kanssa. Sillä taitaa olla juuri sama nukkenelikko.

  VastaaPoista
 4. Ihania! Löytyykö tuo neuletakin ohje jostain?

  - Sanni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sanni! Blogitekstissä on useammassakin kohdassa linkki, jota klikkaamala pääset eestinkieliseen blogiin. Blogin oikeassa reunassa on linkkejä neuleohjeisiin. Rapunzel's cardigan nimellä löytyy linkki villatakin ohjeen tilaamiseen. Toivottavasti löydät ohjeet ja pääset neulonnan makuun. Tämä on kyllä tosi kiva ohje :)

   Poista
 5. Voi että mitä ihanuuksia siellä on valmistunut! Mä kaipaan hei nyt ihanien naisten seuraa. Tyhmä täällä blogissa huudella, mutta laitan vielä myöhemmin viestiä. Voitaisko treffaa siellä teidän kulmilla porukalla, Niina myös? Ihan lähiaikoina! Viesteillään!! <3

  VastaaPoista
 6. Voi että mitä ihanuuksia siellä on valmistunut! Mä kaipaan hei nyt ihanien naisten seuraa. Tyhmä täällä blogissa huudella, mutta laitan vielä myöhemmin viestiä. Voitaisko treffaa siellä teidän kulmilla porukalla, Niina myös? Ihan lähiaikoina! Viesteillään!! <3

  VastaaPoista
 7. Ihania asuja! Mutta kaikki vinkit noitten Animator nukkejen hiusten setvimisen on tervetulleita, meidän nukeilla hiukset on kauheassa kunnossa, siis kauheassa... :)
  Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulisin myös mieluusti vinkkejä nukkejen hiusten selvittelyyn. Testattu on jo huuhteluaineet ja hiustenhoitotuotteet. Etenkin tummahiuksisen Pocahontaksen kuontalo on meilläkin karseassa kuosissa.

   Poista
  2. Vaatteet ovat aivan ihania! Ihan vasta luin jostain että kuumaa vettä ja huuhteluainetta kuppiin ja tällä seoksella harjaamaan nuken tukkaa. Vielä en ole kokeillut mutta jutun mukaan toimi! :)

   Poista
 8. These tiny garments are simply outstanding.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä