Kuvaajan kassi

Kaava: oma
Kankaat: Kuvakulma-kangas, Berlin-tikkikangas ja nahka Eurokankaasta
Vetoketju, karabiini-haat, kiristyssolki, d-renkaat ja puuvillainen reppunauha Tikata Oy:stä

Alamme olla yhä vakuuttuneempia siitä, että on olemassa kangasenkeleitä. Ja suureksi onneksemme taidamme olla näiden enkeleiden suosiossa. Niin usein on viimeisten vuosien aikana ollut tilanteita, joissa etsimämme kangas on kuin ihmeenä ilmestynyt silmiemme eteen kangaskaupassa, sillä hetkellä kun etsintä on jo alkanut tuntua epätoivoiselta.

Rakas ystävämme ja Mekkotehdas-kirjojen kuvaaja Krista täytti vastikään vuosia ja halusimme muistaa häntä itsetehdyllä lahjalla. Päätimme ommella reissunaiselle kassin ja lähdimme etsiskelemään kaupoista tarkoitukseen sopivia mustavalkoisia kankaita ja remmejä. Emme olleet uskoa näkemäämme, kun Eurokankaassa silmiimme osui valokuvausaiheinen napakka Kuvakulma-verhoilukangas. Katsoimme toisiimme ja kiitimme jälleen kerran kangasenkeleitämme.

Kovin kiireisiä ovat taas vuoden ensimmäiset viikot olleet ja tämänkin ompeluprojektin toteutus jäi  aivan viime tinkaan. Olimme jo aiemmin ommelleet treenikassit tytöillemme samalla itsetehdyllä kaavalla. Tässä mallissa pohja on nahkaa. Tukevan muotonsa kassi saa vuorikankaana käytetystä tikkikankaasta. Tyylikkyyttä kassiin saatiin käyttämällä kestäviä ja patinoituja metalliosia. Ajattelimme ompelun sujuvan nopsasti yhteisvoimin, mutta takaiskuilta ei tällä kertaa vältytty. Kassin ollessa jo viittä vaille valmis ja kellon lähestyessä puolta yötä, tajusimme molemmat menneemme metsään yksityiskohtien suunnittelussa. Ruskeat nahkatereet ja nahkaiset kahvasomisteet tekivät kassista auttamattomasti pappamaisen. Sehän ei käynyt laatuunsa eikä varsinkaan sopinut sankarittaremme tyyliin. Juhlapäivän aamuna olimme kuitenkin huojentuneita ja tyytyväisiä siitä, että ongelmat (ja lähes kaikki saumat) oli ratkottu yön pimeinä tunteina ja nyt kassi näytti siltä kuin sen pitikin :)   

Kassin ompelusta innostuneille, voimme sen verran jo paljastaa ja luvata, että ohjeet tähän ompeluprojektiin ovat saatavissa myöhemmin tänä vuonna :)

Sunnuntaiterveisin Sunna ja Kirsi

Kommentit

 1. Upea laukku! Kangasenkeleitä joskus tarvitsisi täälläkin suunnassa :).

  VastaaPoista
 2. Onpa todella upea laukku ja tuo kuosi on ihan täydellinen !

  VastaaPoista
 3. Upea laukku! Todella kivan mallinen :)

  VastaaPoista
 4. Näyttää upealta! Kiitos inspiraatiosta! T. Yrsa

  VastaaPoista
 5. Kivan näköinen ja kiva kangas. Olen eka kertaa tässä blogissa ja olisin liittynyt lukijaksi, mutta en tiennyt mistä. Ois kiva jos tulisitte vastavierailulle Aurinkokujallekkin.

  VastaaPoista
 6. Näyttää hyvälle! Kangas on kyllä ihanan haluttava, ja sopii kassikankaaksi täydellisesti.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä