Lumineito

Villatakin ohje: Mötelda on mönus-blogi/Ravelry
Lanka: Alpakkaisen Silje-langat rippeet
Napit: Tikata

Tervehdys lumisesta Lapista, johon suuntasimme heti joululoman alettua. Kilometrejä kertyi auton mittariin reilusti ja valoisan aikaan pelkääjän paikalla istuskellessa oli mukava tehdä pieniä neuletöitä. Meillä molemmat tytöt ovat edelleen innostuneita nukkeleikeistä ja joulupukille lähteneissä kirjeissäkin toivelistan kärkisijoilla olivat uudet nuket ja nukenvaatteet. 

Niin kauan kuin lapset ovat innostuneita nukkeleikeistä, on äidinkin otettava kaikki ilo irti nukenvaatteiden tehtailusta. Otin mukaan automatkalle neuletöistä yli jääneitä lankakerien loppuja. Olen aimmin neulonut nukeille useita villapaitoja, mutta Mötelda on mönus- blogin Eveliltä aikoinaan saatu Animator-nuken neuletakin ohje oli jäänyt testaamatta. Nyt tähän tarjoutui oivallinen tilaisuus ja oikein oivalliselta vaikutti myös ohje :) Ohje oli englanniksi ja oikein selkeästi seurattava. Pienenä muutoksena alkuperäiseen ohjeeseen, muutin napinläpien paikkoja.

Joululoman viettoon (ja villatakkien sovitusmalliksi) Lapin reissulle mukaan lähti tällä kertaa Tähkäpää. Hän oli varautunut viettämään joulua yhdessä maailmalta matkaavien ystaviensä kanssa, mutta toisin kävi. Aatto-iltana saimme tiedon, että ystävät olivatkin jääneet vielä seikkailemaan matkalle. Olivat ehkä hypänneet vahingossa väärään koneeseen tai muuten vaan myöhästyneet lennolta. Heidän matkalaukkunsa ja puvustonsa ovat jo täällä, joten elämme toivossa, että Tähkäpää saisi juhlia uuden vuoden vaihtumista ystäviensä seurassa. Luvassa siis vielä kuvia koko kolmikosta uusissa asuissaan, kunhan tänne ennättävät.

Lomaterveisin 
Sunna

Kommentit

 1. Olisiko tämä helppo ohje? Olen ihaillut näitä pikkuvillatakkeja , enkä tehnyt vielä yhtäkään. Yhden jakun virkkasin kesällä..Neljälle nukelle voisin tehdä,kaksi mummolassa,kaksi mummon murusilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voin kyllä lämpimästi suositella tätä ohjetta. Ohje on selkeä ja pieni neuletyö valmistuu muutamassa tunnissa :)

   Poista
 2. Suloiset neuleet ja matkalaukut ihastuttavat! Kun en ole saanut aikaiseksi villapaitaa niin pitäisiköhön siirtyä minatyyrimalleihin. Sydämellisin terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pienistä neuletöistä on hyvä aloittaa ja siirtyä sitten pikkuhiljaa isompiin projekteihin :)

   Poista
 3. Kyllä on ihanan lumiset kuvat!
  Kaunis villatakki Tähkäpäälle :)
  Mukavaa loppuvuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanne ja oikein ihanaa alkanutta vuotta sinulle!

   Poista
 4. Ihana neuletakki <3 itellä eessä Baby Bornin vaatettamista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nukenvaatteiden tehtailu on kyllä kivaa ja kiitollista puuhaa :) Tällä villatakin ohjeella neulotut villatakit sopivat hyvin myös pienemmille vauvanukeille

   Poista
 5. Oi, kuinka nätti nukke! Katselen nykyään kaikkia tällaisia, oma tytär on 4 kuukautta vanha ja minä odotan jo ihan täpinässä, että voimme mennä nukkeostoksille :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi muistan hyvin itseni samassa tilanteessa ja rehellisyyden nimissä nukkeja on vuosien saatossa kertynyt aika monta :)

   Poista
 6. Voi kuinka kaunis villatakki Tähkäpäällä <3 Sekä ihastuttavat kuvat <3

  VastaaPoista
 7. Oi että! Kauniit ompelukset! Vitsit kun itsekin viitsisi opetella! :) meillä olisi myös frozenin elsa ja anna animators versiona vailla varavaatteita! :) mukavia välipäiviä teille ja terkkuja täöltä Satakunnasta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä ompeluprojektin käynnistämistä! Meillä isommatkin lapset kavereineen tykkäävät leikkiä nukeilla, kun on riittävästi vaihdeltavia vaatteita käytössä :)

   Poista
 8. Suloinen asu nukella <3! Ja niin kauniit kuvat!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä