Cozy living  


Kaava: oma
Kankaat: college palalaarista, viskoosi ja paljetti pakalta, kaikki Eurokankaasta

Joulukiireiden väistyttyä olemme perhepiirissä nauttineet ihanan rauhallisesta elosta. Siihen on kuulunut hitaita aamuja, sohvalla loikoilua, herkkuja, kirjoja, jouluisia elokuvia, lautapelejä ja siskonpojan leikittämistä. Loman yksi ihanimpia asioita on tietenkin myös se, että ehtii vihdoin taas ommella jotain.  

Olemme Sunnan kanssa viime aikoina innostuneet, tosin vähemmänlaisesti ehtineet, tekemään rentoja paitoja college-neuloksista erilaisin yksityiskohdin. Haastetta ajan puutteen lisäksi tuo itseä miellyttävien college-neulosten huono saatavuus. Erityisesti kauniiden harmaiden neulosten löytäminen tuntuu välillä mahdottomuudelta. Tänään ompelin kuvissa näkyvän collegepaidan palalaarilöydöksestä. Ehdin jo ommella paidan valmiiksi asti ennen minkäänlaista sovitusta. Hieman jo tehdessä mietiskelin paidan sopivuutta, sillä kangas ei juuri jousta, vaikka neulosta onkin. Sovittaessa kävi ilmi, ettei pää mahdu sitten mitenkään pääntiestä läpi. Välttyäkseni purkuhommilta lisäsin niskaan halkion ja viskoosirusetin.  

Seuraava collegepaita mietteissä jään odottelemaan ennustettua lumimyräkkää, ja sitä, että pääsemme lasten kanssa haaveilemaamme pulkkamäkeen pukinkontista paljastuneella lumi"laudalla". 

Lomaterkuin
Kirsi

Kommentit

 1. Tavallaan onnekas sattuma tuo pään mahtumattomuus, koska tuo rusetti antaa ihanasti ilmettä takakappaleelle :) Ja "kiva kuulla", että muillekin käy joskus noin. Itselläni on kaksi poikaa, joilla on ilmeisesti hieman ikäisiään isommat päät, joten valmiskaavoilla tulee joskus liian pieniä kaula-aukkoja.

  Minua hotsittaisi hieman keksiä paljeteista jotain yksityiskohtaa pojillekin. 4-vuotias, kun on vielä kovasti kimaltavan perään. Vähän pääsin paljettien kimppuun, kun ompelin niistä pojille magneettiongintaa varten kaloja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei täällä läheskään kaikki ompelukset aina onnistu, etenkin kun tulee testailtua paljon itse tehtyjä kaavoja :) Onneksi jotkut ompelukset saa pelastettua, ja vieläpä onnistuneesti, hih..

   Mä olen myös miettinyt kovasti, miten voisin hyödyntää paljettivarastojani myös pojalleni tekemissäni ompeluksissa, mutta vielä en ole keksinyt, että miten. Nuo tekemäsi kalat kuulostavat hienoilta!

   Poista
 2. Ihana ihana paita! vitsit mietin että hyödyntäisin vanhan tuubihuivin ja tekisin jotain saman tyyppistä 5v neitoselleni :)

  VastaaPoista
 3. Mainio pelastus! Kauniita harmaita kaipailen minäkin, jos esim löytää vähän, toista palaa ei löydykään, plääh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei varmaan auta muu noiden harmaiden kankaiden suhteen, kuin laittaa ystävällisiä toiveita kangaskauppoihin päin ;)

   Poista
 4. Kaunis paita. Samaa mieltä naurispellon kanssa, tuo rusetti sopii niin kauniisti paitaan, että oli hyväkin ettei pää mahtunut menemään alkuperäisestä pääntiestä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä