Jämäkankaista  Kaava: Kodin Kuvalehti 
Kangas: Collegeneulos, Eurokankaan palalaari
Paidan ja housujen kaavat: omia
Kankaat: collegeneulosta, Eurokankaan palalaarista
Kangasväri: Sinelli

Siskoni jokin aika sitten kysyi, että löytyykö minulta varastoista pientä tonttulakkia, joka olisi jonkun muun värinen kuin punainen. Ei löytynyt, mutta harmaita jämäkankaita senkin edestä. Lupasin ommella lakin, ja siihen tarkoitukseen oikein lupaavan näköinen kaava löytyi Kodin Kuvalehden -sivustoilta. Tonttulakista löytyy kaksi kokoa, 86/92 cm ja 98-116 cm. Hieman jännitin, istuuko lakki hyvin pienen pojan päässä, koska en itse pääse sovittelemaan lakkia monen sadan kilometrin päähän. Siskon kertoman mukaan tonttulakki on kuulemma oikein hyvän mallinen, ja juuri kaavan muodosta johtuen lakin hiippa ei törrötä mihin sattuu, vaan asettuu kivasti pään toiselle sivulle.

Tonttulakkia suunnitellessani ja harmaita neuloksia möyhiessäni sain idean kokeilla vähän muutakin. Ihan muuten vaan. En muistanut, kuinka pienistä paloista vauvoille ja pienille taaperoille saakaan ommelluksi pikkuruisia vaatteita. Tällä kertaa ihan kiittelin itseäni (yleensä en) siitä, etten ollut heittänyt näitä riekaleita roskiin. Esimerkiksi tuon paidan sain nippanappa leikatuksi, ja siitä vasta tulikin hyvä mieli.  

Nyt kun kaavat ovat hyviksi todettu ja kokeiluversiot sovitettu, niin tässähän vallan sormet alkoivat syyhyämään. Mitähän seuraavaksi ompelisin, jämäkankaista?

Huomenna suuntaamme siis Tampereelle ja Kädentaidot-messuille. Ehkäpä näämme siellä? Muistakaahan myös, että kaikki Mekkotehdas-mekko päällä paikanpäälle uskaltautuvat saavat 5 €:n alennuksen WSOY:n osastolta messuhintaisista kädentaidotkirjoista!

Rentouttavaa viikonvaihdetta kaikille ja inspiroivia messuja Tampereelle päin suuntaaville!
Kirsi

Kommentit

 1. Onpas hauskan mallinen tonttulakki! Istuu varmaan tosi kivasti, ja eihän sen tosiaan tarvitse olla aina punainen ☺

  VastaaPoista
 2. Onpas hauskan mallinen tonttulakki! Istuu varmaan tosi kivasti, ja eihän sen tosiaan tarvitse olla aina punainen ☺

  VastaaPoista
 3. Ihanan rauhallinen tonttulakki ja hauskat muut ompelukset :) Jämistä on kyllä huippua saada aikaiseksi jotain käytettävää. Olenkin tosi huono heittämään pieniäkään tilkkuja pois (ja tällä viikolla kiittelinkin tätä ominaisuutta, kun teimme mieheni kanssa yhteistyössä 3-vuotislahjaksi pienimmäisellemme puisen virvelin magneetilla ja kalat ongittaviksi. Sain ihan minitilkuista ja hulpioista kaloille evää sun muuta),

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaapa ihanalta lahjalta, jonka teitte lapsellenne!

   Poista
 4. Hieno tonttulakki..oliko kaava kopioitaviksi tarkoitettu...voisin tehdä erilaisia tonttulakkeja myyjäisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! En valitettavasti tiedä voiko kaavaa käyttää myyntitarkotukseen.

   Poista
 5. Hei, minkä kodin kuvalehden numerosta tuo tonttulakin kaava löytyykään;)?? rupesi omia sormia syyhyämään. Toteuttamisen kelpoinen idea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kaava löytyy siis Kodin kuvalehden nettisivuilta printattavassa muodossa. Lakin kuvan alla linkki tonttulakkiin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä