Piilovetoketjupaininjalka


Kangas: Liberty of London-puuvilla, Karuselli-kauppa

Olenkohan muistanut vinkata teille jo tästä? Muutama vuosi sitten äitini antoi minulle vinkin piilovetoketjupaininjalasta. Olin suurin piirtein inhonnut piilovetoketjujen ompelemista, ja vältellyt niitä monin tavoin, kunnes tilasin itselleni yhden. Onnekseni noin 20 vuotta vanhaan Berninaani oli vielä paininjalkaa saatavilla. Paininjalan hankinnan jälkeen vetoketjujen ompelu on sujunut kuin tanssi, sillä pohjassa kulkevien urien ansiosta ommel osuu juuri oikeaan paikkaan. En ymmärrä, kuinka olen aiemmin tullut toimeen ilman sitä. Piilovetoketjuja onkin viime vuosina tullut ommeltua melkoiset määrät niin mekkoihin kuin koristetyynyihinkin. Suosittelenkin paininjalan hankkimista lämpimästi, jos sellainen on saatavilla lisävarusteena omaan ompelukoneeseesi.

Muistuttaisin vielä Liberty-kankaisen mekon arvonnasta (KLIK), sillä vielä ehtii hyvin osallistua! Arvonta päättyy siis tiistaina 14.7.. Onnea arvontaan!

Kirsikka

Kommentit

 1. Tarkka tutoriaali kuvien kera tulisi tarpeeseen - pelkään nimittäin suuresti vetoketjujen ompelua. En tiedä miksi mutta yritän vältellä kaikin tavoin niiden ompelua. Artesaanina tekniikka pitäisi olla hallussa mutta rohkeus ei vain meinaa riittää. Huoh, ehkä pitäisi vain tehdä ajattelematta liikoja :)

  VastaaPoista
 2. Oma piilovetuketjupaininjalkani tupsahti viime viikolla postilaatikkoon :-). Täytyy vaan päästä testaamaan!

  VastaaPoista
 3. Minulla oli sama ongelma piilovetoketjun ompelussa normijalalla...aina tuli huono..Keväällä hankin ko.paininjalan ja ompelu sujuu kuin tanssi,vetoketju pysyy hyvin urassa ja siistiä tulee.Tyynyihin olen vielä ommellut normivetskarit,mutta hyvä idea tuo,että nekin voisi "piilottaa"

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Ompelulaatikossani taitaa tuon näköinen paininjalka ollakin mutta en vain ole tiennyt mikä se on! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kun sivistit minuakin! :) en tiennyt edes tuollaisen olemassaolosta! Kätevää! :) pari päivää sitten ompelin elämäni ensimmäisen veroketjun! :) ei ollut kyllä hajuakaan asiasta mutta tuli ihan kelvollinen! :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä