Neuletakin korvike

 Kaava: oma
Kankaat: College, Eurokangas
Ommeltavat nepparit: Tikata Oy

Pärnun unelmahiekkarannat, Tallinnan tunnelmallinen vanhakaupunki ja Käsmun kesätuulet ovat  nyt mielessä ihanina kesämuistoina. Pari päivää sitten palasimme yhteiseltä kesäreissulta Eestistä ja nyt on aika kulunut rattoisasti pyykkiä pestessä ja kotipihan pioneista ja lämmöstä nauttiessa.

Ennen reissuun lähtöä ompelimme tytöillemme rennot collegekankaiset takit, jotka lämmittivät neuletakin korvikkeena viilenevissä kesäilloissa. Kankaat molempiin takkeihin on löydetty Eurokankaan palalaarista. Kiinniommeltavat muoviset nepparit löytyivät Tikata-liikkeestä, jossa värivalikoimaakin neppareiden suhteen oli enemmän kuin Eestin käsityöparatiiseissa konsanaan. Takin mallia suunnitellessamme halusimme hyödyntää collegekankaan ominaisuuksia ja jätimme taskunreunat, helmaröyhelön sekä  etukaitaleiden ja hihojen reunat huolittelemattomiksi. Pidämme siitä, kun takin reunat rispaantuvat ja helmat käpristyvät käytössä.  Takkeihin ompelimme huolitellun lopputuloksen aikaansaamiseksi vielä pieniä yksityiskohtia. Valitettavasti hohto-oranssilla langalla ommellut ristipistokuvioinnit punaisen takin taskussa ja napeissa, eivät erotu kuvissa samalla lailla kuin luonnossa. 

Tallinnassa käydessämme tapasimme Mõtelda on mõnus...-blogin Evelin tyttärineen. Veimme hänelle tuliaisiksi uuden Mekkotehdas aikuisille-kirjan ja ah kuinka ihanan Inger-mekon hän olikaan  heti ommellut (klik)

Terkuin Sunna ja Kirsikka

Kommentit

 1. Hienot! Tämmönenhän se pitää alkaa tekeen tytölle, että tarkenee kesämekossa.

  VastaaPoista
 2. Ihanat. Tällainenhan olisi ihan mahtava myös arkikäytössä talvella. Hmm... Täytyykin huristella tyttärelle tällainen. Kiitos taas inspiraatiosta!

  VastaaPoista
 3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva idea! Ihanan 'robust look'. Tykkään.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä