Lomalla viimeinkin
Kaava: Hilma , Mekkotehdas aikuisille-kirja
Kankaat: Eurokangas

 
Kaava: Aino, Mekkotehdas aikuisille-kirja
Kangas: Ompelijattaren vanhoista varastoista


 Kaava: Aino, Mekkotehdas aikuisille-kirja
Kangas: Moss crepe, Eurokangas

Kaava: Aino, Mekkotehdas aikuisille-kirja
Kankaat: vas. ompelijattaren omista varastoista, Eurokankaasta ja Marimekosta

Tervehdys tänne hiljaisuuteen! Työvuoden ja kirjanteon jälkeinen kooma alkaa pikkuhiljaa hellittää. Vaikka pölykasojen alle hautautunut ompelukone on ajoittain surrannutkin, on kuvien ottaminen ja blogin kirjoittaminen tuntunut poikkeuksellisen ylivoimaiselta. Kankaita on kuitenkin tullut hankittua varastoon entiseen malliin vino pinollinen, ja päässä on ideoita vaikka muille jaettaviksi.

Ennen loman alkua päätimme vielä pienehköllä naisporukalla järjestää mekko-ompeluiltamat. Kaavat mekkoihin valittiin Mekkotehdas aikuisille kirjasta, ja ehdottomaksi suosikiksi muodostui Aino-mekko. Kaavat piirsimme etukäteen, ja niiden kanssa ompelijattaret astelivat kukin tahoillaan omille kangaslaareilleen tai ostoksille kangaskauppaan. Upeiden, mutta hyvin eri henkisten Aino-mekkojen lisäksi illan aikana valmistui kaksi ihanaista Hilma A-mekkoa. Yksi illan aikana valmistunut Aino-mekko jää tässä valitettavasti esittelemättä  heikon kuvanlaadun takia. 

Leppoisesta ja ilontäyteisestä illasta jäi kyllä allekirjoittaneelle todella hyvä mieli. Onnistumisen kokemusten joukkoon mahtui myös flashback'ejä nuoruuden käsityötunneille, sillä ratkomisiltakaan ei kokonaan vältytty. Haasteellisia paikkoja olivat hihan kiinnitykset ja kumilankapoimutukset. Jotkut naisista olivat siis ommelleet viimeksi yläasteella, mutta osalla meistä oli valmiudet hyvinkin omatoimiseen työskentelyyn. Illan tunnelmasta välittyi sellainen yhdessä tekemisen positiivinen energia, että se vie kyllä, ainakin minun mielestäni, voiton yksin pakertamiselta. Kiitos ompelijattarille vielä tästä ihanasta elämyksestä! 

Ja kiitos vielä teille kaikille kanssasisarille aivan mahtavista mekoista, joita olette ahkerasti ommelleet kirjamme kaavoilla siellä ruutujen toisella puolen! Niitä on ollut ilo ihastella :)

Kirsikka  

Kommentit

  1. That is an extremely smart written article. I will be sure to bookmark it and return to learn extra of your useful information. Thank you for the post. I will certainly return.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä