Kesäpaitanen


Malli: oma
Kangas: Eurokankaan palalaari, vanhaa vuosikertaa
Rusettinauha: Ottobre-shop

Vaatehuoneessamme on läjäpäin erikokoisia kangaspaloja, joita olen vuosien saatossa sinne haalinut. Olenkin nyt yrittänyt asettaa itselleni ostorajoituksia kankaiden suhteen. Mitään uutta ei saa ostaa varastoon, jos sille ei ole heti tiedossa tiettyä käyttötarkoitusta. Ihan rehellisyyden nimissä täytyy tunnustaa, että vähän lipsumista on tapahtunut. Joitakin vanhoja kankaitakin olen onneksi saanut tuhotuksi, vaikka kevät on taas tuttuun tapaan ollut hurjan kiireistä aikaa. Ompelu on minulle parasta reutoutusta ja aina silloin tällöin yön pimeinä tunteina on jotain syntynyt, vaikken mitään olekaan ehtinyt kuvailla tänne blogiin. 

Vanhasta vaaleanpunakukkaisesta kankaasta ompelin siis helpon ja nopean kesäpaidan vanhemmalle tyttärelleni. Paidan selkämykseen lisäsin halkion ja oranssit solmimisnauhat. Kangas on palalaarilöytö vuosien takaa, eikä sen tarkemmasta koostumuksesta ole tietoa. Ainakaan kyseessä ei ole puhdas puuvilla, sillä onnistuin osittain polttamaan kankaan pinnan liian kuumalla silitysraudalla. Onneksi palasta riitti vielä kangasta uuteen etukappaleeseen.

Toivottavasti sää lämpenisi ja muutkin kesävaatteet saisi pian kaivella kaapeista:)

Leppoisaa loppuviikkoa!
Sunna

Kommentit

 1. Kuulostaa tutulta! Olen aina ajoittain pitkiäkin aikoja kankaidenostolakossa ja hitsi kun ne varastot ei tunnu ikinä loppuvan!

  Ihana paita!!

  VastaaPoista
 2. Ihana paita! Minäkin yritin pitää tuota linjaa, ettei suunnitelmatonta kangasta ostaisi, mutta nyt on kyllä lipsuttu pahasti siitä. Tilkkuiluinnostukseni on varsinkin hankala yhdistää, koska "tämähän sopisi johonkin tyynyyn ihanasti jonkun toisen kankaan kanssa". Noh, ompeluaikaa ei taas puussa kasva, mutta kangasvarastot senkun lihoo. Ja sittenkin, kun olen jotain kangasta tillkkuiluun käyttänyt, niin kyllähän sitä yleensä reippaasti vielä jää.

  VastaaPoista
 3. Mukava kuulla,että muillakin hamastrausongelmaa...ja uuden kirjanne innoittamana varastot ovat kasvaneet.Leikattuja mekkoja katsellessa mies sanoi,että eiköhän tuo jo riittäisi,et ehdi pitää tuota määrää vaatetta...jos tekisi mummon murusille välillä ;)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset

Yhteistyössä