Turkoosia ja vedenvihreää

 Vedenvihreä pellava: Eurokangas, palalaari
Kukikas silkkipuuvilla: Eurokangas


 Liberty-kukkakangas: Nova Melinan Karuselli-kauppa

Turkoosi ja vedenvihreä ovat meillä koko perheen suosikkivärejä. Suunnitellessani pientä kevätpiristystä tyttöjen yhteiseen huoneeseen, molemmat toivoivat turkooseja tyynyjä. Libertyn turkoosikukkainen kangas on ikisuosikkini, jota on tullut jo aiemminkin haalittua ulkomaan matkoilta. Nyt kun kangas oli tullut myös Nova Melinan Karuselli-kaupan valikoimaan, oli sitä saatava lisää. Ompelin kankaasta ensi töikseni tyynyn kultaisilla tereille vanhemman tyttäreni sängylle. 

Nuorimmaisen sänky kaipasi uutta päiväpeittoa ja tarkoitukseen sopiva pellavakangas löytyi omista varastoistani. Palapellavan kaveriksi ostin Eurokankaasta turkoosikukkaista silkkipuuvillaa ja ohuinta mahdollista levyvanua. Viikonloppuna kirjakiireiden helpotettua ompelin peiton valmiiksi. Kirsikalta saamani vinkin innostamana kiinnitin peiton kerrokset toisiinsa ompelemalla siihen "nastoja" ompelukoneella. Peitosta tuli sopivan hillitty ja siihen on kiva yhdistellä värikkäitä tyynyjä. Yhdelle ihanalle turkoosille kukkakankaalle olisi siis vielä tilausta..

Ihanaa aurinkoista viikkoa!
Sunna

Kommentit

 1. Kauniita tulikin. Vedenvihreä on upea sävy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu että en koskaan kyllästy tähän sävyyn :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tämä oli nyt toinen peitto, johon kokeilin nastoitusta ja pikkuhiljaa alkaa tulla tasaista jälkeä :)

   Poista
 3. Kaunis huone! Tätä kautta päädyin muuten kangasostoksille Karuselliin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olet löytänyt Karuselli-kaupan :) Kovasti tekisi itsekin taas mieli poiketa sinne ostoksille :)

   Poista
 4. Voiko noita päiväpeiton materiaaleja yhdistellä noin? Siis pellavaa ja silkkipuuvillaa. Mitä kun päiväpeiton pesee? Itse suunnittelen kanssa pellavapäiväpeittoa.

  VastaaPoista
 5. Mietin itsekin silkkipuuvillan (60% puuvillaa, 40 % sillkkiä) sopivuutta tähän tarkoitukseen, mutta päätin kokeilla toimivuutta. Olen ennen kankaiden leikkuuta pessyt ja kutistanut molemmat kankaat, joten kutistumista tuskin tapahtuu myöhemmissä pesuissa. Kovin rajua kulutusta ohut silkkipuuvilla tuskin kestää, mutta tässä tapauksessa peitto ei joudukaan kovalle kulutukselle :)

  VastaaPoista
 6. Ompa kaunis huone! Mistä mahtaa olla tuo ensimmäisen kuvan juliste/taulu peräisin? Aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hanna! Puputaulu on tilattu Ruotsista ja se on Mrs Mighetton tekemä. Tämä kyseinen malli on jo loppuunmyyty, mutta muita samanhenkisiä on edelleen saavavana. Suomessa Mrs Migheton julisteita myy ainakin Nougat-niminen sisustusliike ja netin kautta niitä voi toki tilata ulkomailtakin :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä