Ritarini mun 


   
Kaava: oma (inspiroiduttu täältä)
Kankaat: Eurokangas
Kimallekalvot: Seriväri

Käykö teille käsitöistä bloggaaville niin, ettei läheskään kaikki tekeleet päädy blogiin? Minulle käy, useinkin. Osa tuotoksista ei kestä päivänvaloa, ihan oikeesti. Osa tuntuu taas liian perusjutuilta, ja osan aika vaan lipuu ohi. Tämän  ritariasun tarina ei onneksi ihan vielä ole loppunut, vaikka se paljastuikin jo toissa jouluna pukin kontista. Ompelimme naapurini kanssa pojillemme samanlaiset ritariasut, ja kuvittelin kuvaavani ritarit leikkimässä vanhoissa juoksuhaudoissa tuossa aika lähellä. Niin tuli aina jokin este aikomuksilleni, ja tässä sitä ollaan. Omassa olohuoneessa reilun vuoden päästä itse tekemisestä, hah.

Asuun kuuluvat samettinen viitta, fleece-kankaiset kilpi (jonka kovikkeena käytin vanhaa jumppamattoa) ja rintapanssari sekä kruunu. Kruunun ulkopuoli ja kultaiset koristeet on tehty erittäin venyvästä kimmeltävästä "jumppatrikoosta". Kruunun jalokivet leikkasin silittämällä kiinnittyvästä kimallekalvosta.

Ritariasu on ollut monessa leikissä ja juhlassa mukana. Niin se oli mukana myös tämän päivän leikeissä ihan tavallisella ritarilla, ja taisi sen osia olla myös parilla "putous"-hahmollakin. Harmi, etten ehtinyt napsaista niistä kuvia.

Kauniita unia! 
Kirsikka

Kommentit

 1. Minkälainen kiinnitys viitassa on kaulan kohdalla? lapsilla on hoidossa prinssi/prinsessasynttärit perjantaina ja kruunuvärkit on jo ostettu, mutta poika haluaisi vielä viitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viitta rypyttyy kaulalta kuminauhalla ja kiinnittyy pienellä "läpällä" jossa on tarranauhaa. Kiinnitys aukeaa tarvittaessa sopivan helposti, ettei lapsi pääse kuristumaan.

   Poista
 2. Upea ritariasu! Tämän voisin toteuttaa omallekin ritarille.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä