Harmaa ja hame Kaava: oma
Kangas: harjattu paksu college-neulos, Eurokangas, palalaari
Vetoketju: Eurokangas

Terveiset talvilomalta, ihan täältä kotisohvalta. Aluksi olin hieman pettynyt, ettemme lähde mihinkään, mutta nyt tämä on osoittautunut oikein mainioksi vaihtoehdoksi. Pitkästä aikaa on lupa ommella pelkästä ompelun ilosta, vailla minkäänlaisia aikatauluja ja velvoitteita. 

Collegekankainen minihamonen tuntui sopivalta aloittelutyöltä tauon jälkeen. Vanhoista lehdistäni ei löytynyt tähän malliin valmista kavaa, ja niinpä minulla vierähtikin hameen parissa yllättävän paljon aikaa. Saumurin leikkuri suhasi sen verran paljon ompelun eri vaiheissa, hakien hameelle sopivaa muotoa, että kaavaa täytyy vielä muokata ennen seuraavan hameen ompelua. Mutta taatusti teen kyllä toisenkin. 

Mekkotehdas tekee nyt lupauksen ja aikoo palata tänne useamman kerran tällä viikolla...hups, nyt tuli luvattua! Sori Sunna!

Ihanaa ja aurinontäyteistä lomaviikkoa lomailijoille ja tsemppiä työviikkoon muille!
Kirsikka


Kommentit

 1. Tosi kiva hame! Tällaisella mallilla voisi tehdä itselleenkin hameen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos NuppuNeula! Jos mulle kävis hameet, tekisin varmasti minäkin itselleni tällaisen :)

   Poista
 2. Tosi mukava hame.Itsekin ajattelin aloittaa hametehtailun,ommeltuani 9 erilaista tunikaa/paitaa mummon prinsessoille.Ajattelin muokata hamosia vanhoista farkuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seija K! Sinäpäs olet ollut superahkera tehtailija :))

   Poista
 3. Tosi kiva hame! Tosiaan tuollaista mallia vois miettiä itsellekkin.. Ompelisin tytöllenikin mielellään tuolaisen, mutta hän on niin huono pitämään hameita. =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Meillä on hameiden ja mekkojen käyttö vähentynyt merkittävästi, mutta elättelen toiveita, että keväämmällä hameet olisivat taas suosiossa..

   Poista
 4. Tää on kiva. Tällasen mäki haluun tehä...sitte ku joskus osaan. Alkakaapa myymään yksittäisiä kaavoja. :)

  VastaaPoista
 5. Olisiko vinkkiä kaavoittamiseen? Omassa päässä pyörittelin että millaisesta palasta tää on tehty, mutta jos voisi pahimmat sudenkuopat välttää niin hermot säilyisi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Henna-Leena! Vähän vaikeaa sanallisesti tässä kyllä kertoa kaavan muotoa, etenkin kun kaava oli jotain ihan muuta kuin lopputulos :D Ei muuta kuin kokeilemaan!

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä