Turkki ja tupsupipo

TURKKI
 Malli: Mukaelma Kirsikalta saadusta kaavasta
Turkis: Eurokangas, palalaari

PIPO
Malli: Kierrepipo, ohje Snurre
Harmaat langat: Lamana Cusco ja Grignasco Kid Seta silkkimohair, Snurre
Turkoosi tupsu: Lanka BC Garn Semilla, Snurre

 ( Baktushuivi on vanhempaa tuotantoa.)

Uusi vuosi on alkanut  täällä Pohjanmaan lakeuksilla varsin vetisissä tunnelmissa.  Muutaman päivän takaiset paukkupakkaset ovat mennyttä ja mummilan pihalle rakennetusta kolmemetrisestä lumiukosta on jäljellä pelkkä porkkanananenä vesilätäkössä. Huomenna palaamme taas kotimaisemiin ja jännityksellä odotan, onko kotikadun satumaisen lumisesta joulumaisemastakaan jäljellä muuta kuin muisto.  

Näin talvisesongin aikaan Eurokankaan turkislaarit ovat täydentyneet kiitettävässä tahdissa. Aikani yritin kiertää nämä laarit kaukaa, kun kummallakaan tyttösellä ei ollut varsinaista tarvetta uusille talvitamineille. Lopulta lankesin kuitenkin kiusaukseen ja ompelin vaalean turkin vanhemmalle tyttöselleni ihan vaan ompelun ilosta.

Turkin kaavoituksessa on hyödynnettu Kirsikan käyttämää turkkikaavaa, johon on lisätty huppu. Takki on vuoritettu tuulenpitäväksi tikkikankaalla. Elämme toivossa, että sää muuttuisi tästä vielä talvisemmaksi ja turkkikin pääsisi taas käyttöön. 

(Talviset kuvat otettu joulun välipäivinä.)

Iloista vuoden alkua!
Sunna

Kommentit

  1. Kyllä on ihana turkki ja lakkikin on niin sievä. Pitäisi melkeinpä napata tämä takkikangasidea mukaan :)

    VastaaPoista
  2. Ihanainen turkki ja tuo Anne Geddes-pupu suloinen.Ompelitko turkin saumurilla...ehkä mummon prinsessatkin saattaisivat "tarvita" turkit :)

    VastaaPoista
  3. Tulin pitkästä aikaa lukemaan ja kirimään kiinni monen monta postausta. Niiin ihania juttuja ja kuvia! Terveisiä ja hyvää Uutta Vuotta molemmille & perheillenne.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä