Myöhäiset synttärionnittelut


 

 
Kaava: Alviina, Mekkotehdas-kirja
Kangas ja nauha: Eurokangas
Painoväri: Sinelli

Kummityttöni on jo kuukauden päivät ollut 7-vuotias, mutta sairastelujen sekä työ- ja joulukiireiden takia pääsimme vasta nyt  koko perheen voimin onnittelemaan häntä. Paketista paljastui ompelemani collegekankainen Alviina-mekko Mekkotehdas-kirjasta. Kaavaa on kavennettu KE- ja KT- taitteelta sekä hihoista, sillä neuloksesta tehdyssä mekossa ei tarvita niin paljon väljyyttä. Eteen painoin ympyrän, jonka kaavana käytin suurta tarjoilulautasta ja sapluunana kontaktimuovia. Painaminen oli jo melko jännittävää, mutta nyt jännitämme, mitä sille käy ensimmäisessä pesussa, heh.

Mukavaa alkavaa viikkoa sinne joulukiireen keskelle!
Täällä sitä ainakin piisaa...
Kirsikka

Kommentit

 1. Oi, miten kaunis mekko :). Onnea 7-vuotiaalle!

  VastaaPoista
 2. söpönen kummitettava!! hauskamustapallo!!

  VastaaPoista
 3. Vihdoinkin...joka päivä olen kurkannut,että olisiko jotain joulukuussa.Odotus palkittiin,kaunis mekko.Itsekin sairaana,hyvää joulunodotusta teille :)

  VastaaPoista
 4. Kaunis malli mekolla ja tyttökin!

  VastaaPoista
 5. Kaunis mekko, upeat kuvat, ihana mallineiti. Mitäpä muuta tähän voisi sanoa...? :)

  VastaaPoista
 6. Tyylillä toteutettu - mekko ja kuvat! Mukavaa joulun odotusta! -MAikku

  VastaaPoista
 7. Todella kaunis mekko. Minulla on postissa odottamassa kaunis joustocollege noutajaansa ja tämä kyllä ratkaisi sen, että mihin se käytetään. Saanko kysyä tuosta niskan halkiosta, että tehdäänkö se joustavassa kankaassa ihan samalla tavalla kuin joustamattomassa, vai onko siinä jotain niksiä? Missä välissä solmimisnauhat ujutetaan sinne väliin? Kiitos jo etukäteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Halkion taisin ommella ihan samalla tekniikalla, kuten kirjassamme ohjeistetaan. Rusettinauhat taisin kiinnittää vasta siinä vaiheessa, kuun asetin ja tikkasin pääntien alavaran paikoilleen. Eli sinne pääntiealavaran ja mekkokankaan väliin.

   Poista
 8. Nyt on mekko pesty ensimmäisen kerran ja säilyi ihan uudenveroisena. Jes. Neiti piti mekkoa 3 päivää peräkkäin, ei millään olisi halunnut antaa sitä pesuun.
  Kiitos <3

  VastaaPoista
 9. Tosi hieno mekko. Tulee mieleen Vuokko (tai Marimekko) alkuajoilta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä