Jouluiloa!
Hyvää joulua-kirja, Teresa Välimäki ja Johanna Lindholm, WSOY

Tänne eteläiseen Suomeenkin on vihdoin saatu kunnon talvi. Jouluseurueemme lapset ja innokkaimmat aikuiset suuntasivat äsken pulkkamäkeen. Huomasin jo hetki sitten, että toppahousuni kiristävät kurjasti vyötäröltä ja päätin sitten jäädä sisälle syömään lisää suklaata ja kirjoittamaan pitkästä aikaa kuulumisia tänne blogiinkin..

Joulunalusaika on tunnetusti kiireistä aikaa ja oikeastaan vasta tänään on hoppu hiukan hellittänyt. Lapset ovat hipsutelleet melkein koko päivän uusissa yöpuvuissaan ja leikkineet innoissaan pukin pussista paljastuneilla leluillaan. 

Meidän jouluumme kuuluvat monet perinteet ja myös perinteiset jouluruuat. Aatonaattoiltana paistetaan poropaisti ja aattoaamuun kuuluu imelletyn perunalaatikon tuoksu. Äitini on ollut suurena apuna jouluruokien valmistuksessa ja tänä jouluna olen innostunut kokeilemaan myös uusia makuja kuten sitruuna-rosmariinipähkinöitä, uunirosollia, mehustettuja lakritsiluumuja, viikunasiirappia.. Kaikkiin näihin löytyy ohjeet uudesta Hyvää joulua-kirjasta, jonka ostin itselleni lahjaksi jo ennen loman alkua. Ihan on hetkellisesti olo kuin ehtoisalla emännällä. Samaan hengenvetoon pitää kuitenkin tunnustaa, että meillä on syöty melkein koko syksy kaupan pinaattilettuja :)

Tästä tulikin mieleeni, että täytyy varmaan mennä glögin keittoon ja nostelemaan juustoja lämpimään ennen pulkkailijoiden paluuta.  

Ihanaa joulua kaikille blogimme lukijoille! Lupaan myös postailla nyt lomalla vähän tiiviimpään tahtiin :)
Sunna

Kommentit

  1. Ihanaa lomaa teille!Meillä tämä ilta hiljainen,kun jouluvieraat lähtivät koteihinsa...huomenna uusia vieraita.Joulu on niin parasta aikaa läheisyyteen ja vieraiden kestitykseen.Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta,minulla kansio täynnä "irtopainosreseptejä"

    VastaaPoista
  2. Iloista alkavaa vuotta sinullekin! Kirjaa voin kyllä lämpimästi suositella:)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä