Harmaa rusettineuleMalli: oma 
Harmaa neulos: Eurokangas
Musta nauha: Eurokangas
Hopea-juurikorvikset: Elle Valkeapää

Olen viime aikoina ollut sangen harmistunut harmaan hyvälaatuisen collegekankaan huonosta saatavuudesta. Harmaita kangaspakkoja on tullut tutkiskeltua erityisen tarkasti ja jokin aika sitten oli onni onnettomuudessa, kun silmiini sattui Eurokankaassa muiden pakkakankaiden joukossa ihana harmaameleerattu neulos. Asiaa tiedusteltaessa selvisi, että kangas on peräisin muotitalojen kokoelmista ja sen tarkka koostumus jäi tästä syystä salaisuudeksi. Näin amatöörin silmin katsottuna neulos tuntui kuitenkin hyvälaatuiselta villalta ja nappasin pakan lopun mukaani.

Neuloksesta ompelin itselleni väljämallisen laatikkopaidan, jonka selkään tein kevennykseksi rusettihalkion. Kaavaan otin mallia vaatekaapistani löytyneistä ostetuista ja ommelluista paidoista ja neuleista.  Paita on ehtinyt palvella jo monessa menossa  ja neuloksen pinta on säilynyt odotusten mukaisesti siistinä ja nyppyyntymättömänä.

Nyt pitäisi pikaisesti pakata ja keksiä vielä kiva neuletyö tämän päiväistä automatkaa varten. Suuntana luode ja lakeudet!

Suloista sunnuntaita!
Sunna

Kommentit

 1. Harmaata collegea ja neulosta on tosi vaikea saada jostain syystä. Jos ompelee itse niin se oletusarvo on vissiin se että porukka haluaisi ostaa jotain sellasta mitä kaupasta ei saisi. VÄÄRIN! mun motivaatio ompeluun on ainakin parempi istuvuus ja ihan harrastuspohjalta. En kaipaa räikeitä tai lapsellisia printtihässäköitä. Harmi kun keskustan Materials on niin kallis ja kaukana, että siellä voisi käydä ostoksilla hetken mielijohteesta. Itsekin suosin Eurokangasta, koska siellä on ajattomia kankaita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen jo useampaan otteeseen esittänyt Eurokankaaseen toiveita harmaan collegekankaan saatavuuden parantamiseksi. Toivottavasti uusi vuosi toisi myös uudet kankaat tullessaan :)

   Poista
 2. Mulla taitaa olla samaa neulosta sinisenä juurikin työnalla. Ek:n palasta nappasin mukaani. Samoja asioita olen harmitellut. Itse kun tykkäisin käyttää kankaita joissa on pintatekstuuri, kuvioista en niin välitä. Ihana paita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmi! Olisipa hauska nähdä mitä sinisestä kankaasta syntyy. Tämä harmaa on kyllä niin kivan laatuista, että ottaisin sitä mielelläni toisenkin palan :)

   Poista
 3. Onpa mukavanoloinen pusero! Kangasvalikoimat ovat ajan myötä muuttuneet suorastaan onnettomiksi. Kertonee kulutusyhteiskunnan kertakäyttökulttuurista. Harvapa enää ompelee omat vaatteensa, mutta uskon sillekin tulevan nousukauden. Iloa loppuvuoteen! tuikku

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä