Kultani keltainen neule

Malli : Jolyon Cardigan, Ravelry
Puikot: 8 mm
Napit: Snurre

Aiemmin syksyllä nuken villatakkia neuloessani aloin haaveilla okrankeltaisesta takista vähän isommassakin koossa. Kun löysin Ravelrystä helpon villatakin ohjeen, päätin ryhtyä samantien tuumasta toimeen. Pehmoinen ja kuohkea alpakkaa ja merinovillaa sisältävä Paloma-lanka sai minut pauloihinsa jo aiemmin pipoja neuloessani ja kun siitä löytyi juuri oikea keltaisen sävy oli valinta selvä.

Tein Jolyon-neuletakin  ohjeen suurimmassa koossa ja ajattelin alkuun selviäväni neuleurakasta kuuden vyyhdin voimin. En tiedä kuinka suuri vaikutus sillä oli, että neulekäsialani on aika tiukkaa, mutta lankaa kului loppujen lopuksi lähemmäs yhdeksän kerää. Sen verran huimasi langan menekki, että olin lopulta ihan tyytyväinen, etten aloittanut neuletta omassa koossani :)

Yksinkertaisen villatakin rintapieleen kiinnitettäväksi näpertelin vielä ruusukkeen tilkkulaatikosta löytyneistä kankaista.  

Leppoisaa iltaa ja iloista Isänpäiväviikonloppua!
Sunna

Kommentit

 1. Upea takki, kukka somistaa jo valmiiksi kauniin neuleen.

  VastaaPoista
 2. Oi, tämä on kuin Peppi lähdössä valloittamaan maailman meriä. Upea villatakki!

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis villatakki ja niin herkullinen väri!

  VastaaPoista
 4. Hei!

  Löysin vanhansta Kodin kuvalehdestä juttua ihanasta rintamamiestalosta,joka paljastui teidän taloksi. Ihastuin erityisesti kauniiseen värimaailmaan talossa.

  Ostimme juuri itse rintamamiestalon,johon teemme remonttia.Olisin iloinen jos osaisit kertoa mitä vaaleanharmaan sävyä käytitte yläkerran (pojan) makuuhuoneessa? Etsin itse juuri tätä sävyä, mutta vaihtoehtoja on miljoona ja en haluaisi mokata nyt tässä.

  Kiitos tuhannesti!

  Hertta

  VastaaPoista
 5. Niin lanka kuin mallilehti? ovat minulle aivan tuntemattomia. Luuletko, että niitä voisi olla saatavilla muuallakin kuin sinun kotinurkilla? Neulon niin paljon Novitan langoilla (koska pienellä paikkakunnalla ei ole oikeita lankakauppoja) , että kaikki muu jää vieraaksi. Toki hyviä nuo Novitan langat, mutta vaihtelu virkistäisi siinäkin harrastuksessa. Kaupunkireissulla voisin kalastella Palomaa. Villatakki on todella kaunis!

  VastaaPoista
 6. Rupesin itsekin neulomaan villatakkia tytölle samalla ohjeella - tyttö antoi hyväksynnän projektille kun lupasin hänellekin kukan somistukseksi.
  Tuota vyyhtimäärää vain halusin kommentoida. Alkuperäisessä ohjeessa käytetyn langan vyyhdin koko on 100 g ja 117 m, kun taas sinun valitsema lankasi vyyhti on 50 g / 65 m. Tämä kannattaa huomioida kun lähtee lankaa ostamaan :-) (117 x 6 = 702 /// 702 / 65 = 10,8)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä