Musta maksimekko

Reissuun lähtiessä tuli pakattua aivan liikaa vaatetta mukaan. Pitkähihaisia paitoja ei tarvittu ollenkeen. Sen sijaan illalla auringon laskiessa oli mukava vetäistä päälleen pitkä mekko. Tämän mustan puuvillaisen pitsipintaisen mekon ompelin jo viime kesänä, mutta olin kokonaan ehtinyt unohtaa sen olomassaolon. Ennen reissua kirppisvaatteita läpikäydessäni löysin mekon eräästä kesävaatepussukasta ja nyt se tuntuu taas kuin uudelta.
  
Ompelimme Kirsikan kanssa molemmille mekot samalla itse kehitetyllä kaavalla, jossa on edessä rintojen päällä kaitaleet, jotka voi solmia joko eteen tai kietaista ristiin ja taakse, kuten minulla näissä kuvissa.

Mekkomalli: Mekkotehtaan oma kokeilu
Kangas: Eurokangas

Nyt alkavat lomat olla lopuillaan ja kotinurkkien ja pihan kunnostus tuntuu taas ajankohtaiselta. Kesä tuntuu onneksi jatkuvan ja haimme juuri uusia kukkasia pihan kaunistukseksi ja eiköhän kesämekoillekin ole käyttöä vielä monen monta viikkoa..

.. mutta nyt grilli päälle ja sormet multaan :)
Sunna

Kommentit

 1. Hei jes, mekin just grillattiin! :O) Ihana mekko!

  VastaaPoista
 2. Upea mekko! Olisikohan naisten mekkokirjalle kysyntää? Kaipaan kirjaa, jossa olisi yksinkertaisia - ja toki hieman haasteellisempiakin- ja�� ajattomia ohjeita naisten mekkoihin. Nyt selaan ja plärään useita lehtiä etsiskellen... Ehkä pitää tehdä itselle jonkinlainen koottu mekkoleikekirja :)

  VastaaPoista
 3. Aikuisten mekkokirja olisi mahtava juttu ! Olen ostanut Yoshiko Tsukiorin mekkokirjan mutta mallit eivät sovellu kovin hyvin suomalaiselle vartalolle.

  VastaaPoista
 4. Joo, erilaisia tunikoita, mekkoja, kietaisuja, valekietaisuja. Neulosta, trikoota, pellavaa. Ja kaikkiin joku jekku! Nyt koluan itselleni Etsystä mekkoja.

  VastaaPoista
 5. Hei, erittäin hyvä idea - naisten mekkokirja! Jooko, pliis?!

  VastaaPoista
 6. Aivan ihana mekko. Naisten mekko/tunika -kirja, kannatan. Suomalaisen kropan mallille ei välttämättä keskieurooppalaisetkaan kaavat käy suoraan.

  VastaaPoista
 7. Ehdottomasti naisten mekkokirja!

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaikista kommenteistanne ja hyvistä ehdotuksistanne :)

  VastaaPoista
 9. Komppaan yllä olevia. Aikuisen naisen mekkokirjalle olisi käyttöä.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä