Ekan päivän asu..

Pienestä tytöntylleröstäni on tullut tokaluokkalainen ja kuin vanha konkari hän pakkasi tiistaiaamuna reppunsa ja lähti koulutielle..

Ensimmäisen päivän asuksi hän valitsi ohuesta joustavasta kankaasta ommellun kukikkaan paidan ja tilkuilla tuunatut farkut. Paita on ommeltu Eurokankaan palalaarista löytyneestä kankaasta ja kaavana on käytetty paidaksi lyhennettyä mekkokaavaa. Paidan helma on edestä lyhyempi ja etukaarrokkeen yläreunaan on ommeltu ohut kultainen paljettinauha.


Sorjasäärelleni sopiva farkkumalli  löytyi Mangokidsin valikoimista ja kyseiset housut vieläpä kesäalesta. Alkujaan farkuissa oli tumman farkun värisiä neliöitä, jotka hyppäsivät liikaa silmilleni. Tummat kohdat onkin sittemmin peitetty liimaharson ja tikkauksen avulla kiinnitetyillä ohuilla haaleasävyisillä kangastilkuilla. Kauempaa tarkasteltuina housut näyttävät nyt aika hillityn yksivärisiltä ja taas läheltä katsottuna tikkujen kauniit kuosit erottuvat juuri sopivasti. 

Kaava ja malli: Mekkotehtaan oma
Kangas: Eurokankaan palalaari
Kultainen paljettinauha omista kätköistä.

Nyt pitäisi sitten päättää rupeaako päällystämään koulukirjoja vai raivaamaan keittiötä. Molemmat kun tuntuvat yhtä houkuttelevilta vaihtoehdoilta..

Sunna

Kommentit

 1. Kaunis tunika! Miten kummassa minä en ikinä löydä tällaisia ihanuuksia ek:n palalaarista...

  VastaaPoista
 2. Tällainen kaunis pusero ! Kaunis kangas! Herkkä kukkia.

  VastaaPoista
 3. Voi, miten kaunis tytön tyllerö ja vaatteet...aivan ihanat! Veikkaan, että opettajankin silmä lepää tätä kauneutta katsellessa.:) Mukavan koulun aloitusaikaa!:)

  VastaaPoista
 4. Nätti ku mikä :) Snif, niin se kesä kai väistyy syksyn tieltä..

  VastaaPoista
 5. Tyylikäs asu! Paita on upea ja farkut paremmat noin kuin tummilla paikoilla.

  VastaaPoista
 6. Onpas kaunis "ison tytön" tunika, tässä on ihan mainio malli! (Siis tarkoitin puseron mallia, mutta toki myös mallityttönen on mainio ja ihana ;-)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo tunika! Mallillaan oikein ihana ja olisi varmasti meille aideillekin kiva! :D vink vink jos toista kirjaa olette varkkaamassa. ;)

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana tämä kangas ja tunikan malli! Hauska idea jättää helma lyhyemmäksi...ihan näinkin yksinkertainen idea mutta enpä ole ajatellut, kun Allupallukka viihtyy paidoissa ja housuissa niin voisin ommella niitä paitoja/tunikoita mekkomalleista kirjasta =)))

  VastaaPoista
 9. Kaunis kangas ja kauniita kukkia. Very cute tunika!!! Ihailen!!!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä