Oi Ottobre..

Matkamme kohti etelää alkoi eilen, ei aamulla niinkuin oli ajateltu vaan aika myöhään iltapäivällä. Lomalaisina meillä ei ole sen kummempia aikatauluja, paitsi että Rovaniemen Ottobre-kauppaan oli ehdittävä. Kiirehän siinä taas tuli ja viimeisen sata kilometriä istuin henkeä pidätellen kartturin paikalla ja laskin vuorotellen minuutteja ja kilometrejä. Ehdimme niukin naukin perille ennen viittä ja sain jalkani oven väliin ennen kaupan sulkeutumista.

Ottobre kangaskauppa on oikea ompelijan taivas. Siellä on kangaspakkoja silmän kantamattomiin, nappeja, lankoja, nauhoja ja muita käsityötarvikkeita. Liike on vasta muuttanut Rovaniemen Rantavitikalla uusiin tiloihin ja suosittelen aivan ehdottomasti tutustumista liikkeen tarjontaan, mikäli on kulkua näillä leveyksillä. 


Suurkiitokset vielä Ottobren Merille, kun päästit mattimyöhäisen matkalaisen käymään yhdessä kesän suosikkikohteessaan :)

Tänään matka jatkuu taas askeleen kohti etelää. Kuulisinkin mielelläni vinkkejänne muistakin pysähtymisen arvoisista paikoista Suomessa, erityisesti näistä käsityöaiheisista. Jos kestätte vinksin vonksin olevia kuvia kohteista, niin voin niitä silloin tällöin tännekin lisäillä :)

Aurinkoiset terveiset Oulusta!
Sunna


Kommentit

 1. Ihanaa!
  Olen itsekin ensi viikolla Rovaniemellä. Katsotaan onko ehden perhen kanssa taivalla..
  Ja minullekin olisi kiinostava jos on muut matkalla.
  Muistan, että Kangasalassa on Kangastuksen Outlet. Kävin siellä muutama vuotta sitten. Tarkista vaikka nettisivultanne.
  Terveisiä, Sandra

  VastaaPoista
 2. Ihana lankakauppa sijaitsee Parkanossa, Parkanon Kehräämö. Parkano on kolmostien varressa, Seinäjoen ja Tampereen puolivälissä. Lankakaupassa on todella hyvä valikoima lankoja ja tarvikkeita, lisäksi kuteit, jos esim maton irkkaus kiinnostaa. Liikettä pitää pian 80-vuotias vanha Herra, asiakaspalvelu on mitä parhainta. =)

  VastaaPoista
 3. Oi minkä näköinen liike! Onneksi ehditte paikalle ajoissa! =) Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 4. Oulussa Albertinkadulla on Ompelutalo. Siis pieni ompelukoneliike mutta hurjat määrät pitsejä ja nauhoja, pitsivetoketjuja.... Ja halvalla! Osta ainakin framilonia (0,60 e/metri)

  VastaaPoista
 5. Olette jo varmaan jatkaneet matkaa, mutta Oulusta kun etelään päin ajelee, niin kannattaa Kokkolassa pysähtyä Kahvila Sahaan. Ei varsinaisesti käsityökohde, mutta paikkana ihana ja tekevät kotona aina jotain herkullista myyntiin sille päivälle. Pestopiirakka on superherkullista. https://www.facebook.com/KahvilaSaha

  Jos pidempään joskus ehtii pysähtyä, kannattaa käydä Ms. Jennyllä Tankkarin majakkasaaressa. Jennyllä järjestetään heinäkuussa Neuleristeilykin! :D http://www.kokkola.fi/tankar_2/fi_FI/etusivu/

  VastaaPoista
 6. Kiitokset kaikista hyvistä vinkeistänne! Näistä on varmasti apua monelle kesälomamatkaajalle :) Parkanossa ehdin varmasti tänä kesä piipahtaa ja Oulun kohteen painan mieleen seuraavia reissuja varten :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä