Voihan raidat sentään

Syksyllä tuli jälleen kerran ostettua yksi kangas rakkaudesta raitoihin. En vaan jaksa muistaa, ettei ne raidat sovi kaikkiin malleihin. Lähinnä ompeluteknisistä syistä. En voi suositella tekemään raidallista vaatetta, jossa on leikkaus jossain keskellä työtä, höystettynä vielä laskoksilla tai muilla härpäkkeillä! Nyt yritän muistaa sen itsekkin. On nimittäin viheliäistä puuhaa noiden raitojen asettelu ja ompelu niin, että ne menee tasaisesti, huoh. Harsiminen tosin varmaan pelastaisi, mutta haluanko harsia? NOT.


Tämä mustavalkoraitamekko päätyi kummityttöni vaatekaappiin. Kaava on oma ja trikookangas on EK:n palalaarista. Mekossa on leikkaus hieman navan yläpuolella ja helma on kolmesta kohtaa laskostettu sekä edessä että takana. Pääntien huolittelin alavaran avulla. Kummitädin tuskaisesta valmistusprosessista huolimatta käyttäjä on kuulemma ollut mekkoonsa tyytyväinen.

I love stripes, but.... Every now and then I seem to forget that a fabric with stripes is NOT the best choice for all sewing patterns. It's challenging to get the stripes look even when there are cuts and pleats in the pattern. I made this dress for my goddaughter. The pattern is our own and the fabric is from Eurokangas. In spite of my sewing misery the owner of the dress luckily seems to be happy.


Mahtavaa viikonloppua sinne!!
Have a nice weekend!!
Kirsikka

P.s. Kiitokset vielä meidän molempien puolesta niistä kaikista huippuihanista kommenteista, joita olette edellisiin postauksiin jättäneet <3 <3 

Kommentit

 1. Voi että, niin hienosti olet kohdistanut! Eipä tuollaista valmisvaatteissa tule vastaan.

  VastaaPoista
 2. Juuri painin raitojen kohdistusten kanssa tässä viikko sitten, minunkin blogissani on aiheesta juttua :) Mutta tämä mekko on upea, jälleen kerran! Olikin suunnitelmissa käydä täällä katsomassa kun oli tarkoitus tehdä sellainen laatikko paita esikoiselle, ja luistelun että teistä jompi kumpi oli sellaisen tehnyt... Pitänee etsiskellä, sekin taisi olla raitaa jos oikein muistan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luistelun=muistelin! Ennakoiva tekstinsyöttö, pitäisikö sitä rakastaa vai vihata... :D

   Poista
 3. Kaunis mekko! Miten saat pääntien alavaran ommeltua noin kauniisti trikoosta? Käytätkö tukikangasta siinä? En ole siinä itse vielä onnistunut, mutta alavara on tässäkin tyylikäs ratkaisu =)

  VastaaPoista
 4. Hieno mekko, kohditusten hankaluus ei varmaankaan näy laskosten alta.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä