Sami inspired fashion in Rawr Magazine

Jo viime syksynä saimme ajatuksen suunnitella ja ommella saamelaisvaikutteisia vaatteita lapsille. Lisäintoa ompeluun saimme sovittuamme yhteisistä projekteista Rawr Magazinen kanssa. Rawr Magazinen taitava valokuvaaja Daniela Talvitie innostui ideoistamme ja päätimme yhdessä tuumin toteuttaa kuvaukset. Innostuimme ompelemaan samalla teemalla vaatteita oikein urakalla, kun saimme samoihin aikoihin kutsun myös Roots - sewing your heritage -blogisarjaan. Molemmat kuvat julkaistiinkin sattumalta ihan samoihin aikoihin.

Viime lauantaina sitten pakkasimme pinnit, puuterit ja pikkutytöt autoon ja ajoimme kuvauspaikalle. Kun taas pääsimme kuvaustunnelmiin, huomasimme, kuinka olimmekin mekkokuvauksia kaivanneet. Mekkotehdas-kirjakuvauksistamme kun on ehtinyt kulua jo hyvän aikaa. Ihanien mekkotyttöjen lisäksi huisketta päivään toivat hurmaavat lapinkoirat Venni ja Cahpe. 

Last weekend we had a photo shoot with RAWR Magazine. RAWR is a magazine of Nordic kids fashion and lifestyle. We designed Sami inspired fashion and talented photographer Daniela Talvitie took all the images. Sami inspired jewellerys are made by jewellery artist Elle Valkeapää and she has also taken the background images.

Image by Daniela Talvitie

Image by Daniela Talvitie

Images by Daniela Talvitie

Kuvausjärjestelyihin saimme apua korutaiteilija Elle Valkeapäältä, jonka ottamia kuvia käytimme kuvausten taustalla. Myös kaikki kuvauksissa käytetyt korut ovat Ellen käsialaa. Saamelaishenkiset korut on valmistettu hopeasta ja koivun juuresta.  


Kiitos RAWR, Elle, ihanat mallit ja koko kuvaustiimi!
Thank you RAWR, Elle and the lovely models!

Sunna ja Kirsikka

P.s. Tarkempaa tietoa mekkojen malleista ja materiaaleista tulossa myöhemmin.

Kommentit

 1. Voi miten kaunista….kaikki! Olette taitavia ihan jokainen! Oikein paljon menestystä aloittamallenne tielle !

  VastaaPoista
 2. Ihania mekkoja - edellisen kirjan tilasin juuri kotiin omaksi, kun en kehdannut enää lainata kirjaston kirjaa "uudelleen" noin niiku sadannen kerran. Ajattelinkin juuri teitä, että milloin mahtaisi tulla uusi kirja jossa olisi myös aikuisille jotain, kuten teidän kesämekkoset viime kesältä =)

  VastaaPoista
 3. Niin kauniita! Ihastuttavia nuo korutkin! Näitä kuvia olisi mielellään katsonut enemmänkin. Jospa nuo kaikki mekot vielä esiteltäisiin. :) Tykkään näistä mekoista kun niissä on jujua mut kuitenkin ne on aika yksinkertaisia. Harmaan voisin heti ommella tytölleni. :)

  VastaaPoista
 4. Huoh miten ihanaa taas! Kauniita vaatteita ja niin ihania tyttösiä! Ihan huippumalleja. ;) Hauska nähdä miten omat tyttönne on ihan teidät näköisiä. Ja noi korut taas... Sunna kerro terkkuja Ellelle, että täällä on yks ihan myyty tyyppi. Harmi kun en silloin kerran kasvokkain heti tajunnut, että sun sisko, suuri korutaiteilijahan se siinä. :)

  VastaaPoista
 5. Beautiful! What stunning photographs!

  VastaaPoista
 6. Voi, miten kaunis tunnelma kuvissa. Etenkin tuo ensimmäisen kuvan mekko miellyttää omaa silmää ihan hirmu paljon!

  VastaaPoista
 7. Ihania kuvia hienoista neideistä ja upeita mekkoja ja koruja. Todella onnistunut tunnelma ja etnisyyden määrä. Ellen juurikorut ovat aivan ihania. Miten Ellen töitä voi tällä hetkellä ostaa? Haluaisin antaa tuon ensimmäisessä kuvassa olevan riskun lahjaksi tytölleni.

  Terveisin Heidi

  VastaaPoista
 8. Hyvää saamelaisten kansallispäivää! Uskomattoman kauniita mekkoja!

  VastaaPoista
 9. Heippa miten ihania kuvia taasen. Minakin olisin Ellen koruista kiinnostunut nimi vei vaan "business card sivulle". Naytin tanaan toissa kollegoille Mekkotehdasa kirjaa, kun olen esitellyt valmistamiani mekkoja heille. Kerroin, etta tassapa tama ompelu bible ;) Aiemmin kiittelin jo teita mahtavasta kirjasta ja miten paljon olenkaan ommellut siita. Ladyt toissa toivovat kovasti englannin kielista versiota, kun tyyli heidan mielestaan mahtava ja kuvat niin "scandinaavisia". Kova hitti taalla Australiassa. Menekkia olisi varmasti ja hyvin voisi menna myyntiin esim. http://nordicfusion.com.au/ kaupassa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä