Snurre

Tämän syksyn huippulöytöjä on ollut ihana luonnonlankakauppa Snurre. Myymälä sijaitsee Helsingissä Hietalahden torin kupeessa. Valikoimissa on toinen toistaan houkuttelevampia lankoja ja monen työpäivän päätteksi olenkin tehnyt 'pienen koukkauksen' kotimatkalla ja käynyt täydentelemässä lankavarastojani.

Langoista suosikikseni on noussut pehmoinen ja lämpöinen alpakka-merinosekoitelanka Puno. Neuloin langasta ensi alkuun kaulatuubin pukin konttiin pakattavaksi ja langasta lumoutuneena rupesin heti suunnittelemaan siitä uusia projekteja. Kirjastossa silmiini osui Veera Välimäen uusi Lankaleikki-kirja, jonka nappasin mukaani. Kirjassa oli paljon kauniita neulemalleja ja ihanat sävyt ja kuvat. Ihastuin ohjeista eniten tytön palmikkovillatakkiin ja sen tarkemmin asiaa harkitsematta ostin pussillisen Puno-lankaa takkia varten.

Aloitin neuleen tekemisen saman tien, mutta jo alkuvaiheessa epäilykseni ennen kaikkea omia taitojani, mutta myös ohjetta kohtaan heräsivät. Ensimmäistä kerää useaan kertaan neuloessani vitsailin siitä, että kun valitsee vähän kalliimman langan kannattaa neuloa ja purkaa se moneen kertaan neulonnan nautinnon maksimoimiseksi. Jossain vaiheessa hymy kuitenkin hyytyi ja vitsit vähenivät. En edelleenkään ymmärrä, kuinka kaartuvat palmikko-osuudet olisi kuulunut oikeaoppisesti tehdä. Etsiessäni epätoivoisena vinkkejä ja kokemuksia tästä neulemallista sain selville, että kirjassa olevassa ohjeessa on pieni virhe ainakin etuosan levennyksissä. Tätä asiaa epäilin itsekin jo työn alussa, mutta päätin kuitenkin uskoa painettua sanaa enemmän kuin omaa ajatustani asiasta. Tuli levennyksistä onneksi ihan toimivat näinkin.  Neulottuani ja purettuani etukappaleiden alaosia uudestaan ja uudestaan, sain niistä lopulta ihan säädyllisen näköiset.

Ohjeen mukaan villatakkiin neulottiin kolme napinläpeä, mutta pelkästään kolmen napin avulla ei raskashelmainen takki asettunut kauniisti päälle. Koska napinläpien lisääminen ei enää tullut kyseeseen, ompelin takin alaosaan kolme isoa harmaata nepparia.
Puno-lanka: Alpakka 68 %, merinovilla 10 % ja polyamidi 22 %
 

Ohje:Veera Välimäen Lankaleikki-kirjasta
Lanka: Puno

Olen edelleen sitä mieltä, että Puno on ihanaa lankaa ja sitä on saatava lisää. Tyttäreni tykkää onneksi kovasti myös uudesta harmaasta ja pehmoisesta villatakistaan. Sitä on ehditty jo käyttää kovasti ja kertaalleen kadottaakin. Takin ollessa kateissa, huomasin minäkin sitä kaipaavani, joten ehkäpä alan pikkuhiljaa toipua saamistani takaiskuista :)

Iloista ja jouluista viikkoa!
Sunna


Kommentit

 1. Tosi suloinen neuletakki ja sopii neitoselle niin täydelisesti päälle <3
  Olitpa ollut päättäväinen ja viitseliäs noin monien purkamisten jälkeen kun sait takin kunnialla loppuun asti :)

  VastaaPoista
 2. On todella kaunis ja kirjastoon käypi meidänkin tei etsimään kirjaa. Mutta tuosta kirjan virheestä ja helman levennyksestä, pystyisitkö yhtään kertomaan tarkemmin miten sen lopulta saist onnistumaan? Itse kun en ole hyvä neulomaan ja neuvoja varmasti tarvitsisin sen kanssa..
  Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Katja! Valitettavasti en pysty sinua auttamaan tässä asiassa. Minulla ei enää ole ohjetta, kun palautin kirjan kirjastoon. Jos et ole kovin paljoa neulonut, suosittelisin aloittamaan jostain vähän yksinkertaisimmasta mallista, vaikka kaunis mallihan tämä on :)

   Poista
 3. Hullun IHANA!!! voin vaan kuvitella...tuollasen ohjeen tulkitsemista BUH!!! ei onnais multa!!

  VastaaPoista
 4. Oi miten kauinis villatakki! Kiitos vinkistä, täytyypä poiketa tuossa puodissa.

  VastaaPoista
 5. Snurre on ihastuttava kauppa. Eksyin sinne syksyllä sattumalta ja on todella loistava, harmi kun vähän syrjässä niin löytävätköhän asiakkaat sinne? Ja ihana takki, jos ei mennyt ihan oikein, niin lopputulos näyttää ainakin hyvältä!

  VastaaPoista
 6. Todella kaunis, minulla on myös tuo samainen kirja...

  VastaaPoista
 7. Kaunis neule! Tekemiseen on tainnut kulua tunti jos toinenkin.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihastuttava! Minulta löytyy tuo kirja hyllystä, täytyypä katsoa ohje, jos vaikka tuo olisi se joululoman neule!

  -piia

  VastaaPoista
 9. Kaunis on villatakki, mutta niin on kantajakin,,,,ihana ihana malli:)) halauksia ja rutistuksia hänelle:))
  Pirjo (eskarivuodelta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihanasta viestistä:) Terveiset on välitetty!

   Poista
 10. Onpa todella kaunis sinun neulomana! Onko väri tuosta korista vaaleampi vai tummempi vaaleanharmaa? Tietääköhän kirjan kirjoittaja että ohjeessa on virhe? Minäkin olen törmännyt eri blogeissa/nettikirjoittelussa siihen että siinä olisi. Minulla on itse kirja ja olen halunnut tehdä tuon esikoiselle mutten ole tohtinut aloittaa, koska en kyllä ole niin kokenut neuloja että pystyisin itse ratkomaan miten pitäisi virhe korjata ja toisaalta osaisi arvioida edes, missä kohtaa virhe tarkalleen on...

  VastaaPoista
 11. Onpa kaunis neule ja kantajansakin on suloinen. Olen itse myös törmännyt neuleohjeissa muutaman kerran virheisiin, joita seuraavassa julkaisussa on pahoiteltu. Tämä on hyvin turhauttavaa, mutta kaipa ne virheet on inhimillisiä. Olenkin nykyisin päätynyt tekemään pelkästä kuvasta saamani inspiraation avulla neuleita ja soveltanut omiin tarpeisiin sopivaksi. Ainoastaan englanninkielisiä ohjeita saatan innostua tekemään, mikäli malli kovasti kiinnostaa.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä