Pilkkumekko

Viime kesäiseltä Viron matkalta mukaan tarttunut pilkullinen kangas on ollut huippuostos. Siitä on jo aiemmin tehty lampunvarjostin ja paita. Viimeisinpänä siitä syntyi mekko koulutytölle, joka alkaa olla jo aika vaativainen vaatetuksensa suhteen. Enää ei naamiaisiin kelpaa prinsessaunelmat, vaan Halloween juhliinkin lainattiin isoveljen vankikarkurin asua ja kiharoiden pipertämisen sijaan sain mustata silmän alusia..

Mustavalkoinen Katariina-mekko pitkillä hihoilla on onneksi ollut tyttären mieleen ja se on kelpuutettu jo juhlaan jos toiseenkin. Vaaleapohjaisen mekon ilmettä on terästetty mustilla yksityiskohdilla. Etukaarrokkeen yläreunassa ja hihansuissa on mustat pitsit ja rinnan alla musta takaa solmittava nauha. Pitkähihaisia Katariina-mekkoja ommellessani olen viime aikoina kaventanut hihaa taitteelta. Tähän mekkoon tein lisäksi kuminauhapoimutuksen  käsivarren kohdalle.
Kuin varkain sain yhden keijukaisenkin ujutettua mekkoon. Varjonukkekeiju on leikattu mustasta samettipintaisesta kalvosta, joka on kiinnitetty helmaan silittämällä. 


Mekkomalli: Katariina kavennetuilla hihoilla (Mekkotehdas-kirja)
Puuvillakangas: Karnaluks
Samettikalvo: Seriväri

 Kävimme tänä iltana koko perheen voimin katsastamassa Stockan jouluikkunan ja nauttimassa glögit ja piparit ensimmäisen adventin kunniaksi. Oli ihana katsella pimenevässä illassa kaupungin jouluisia valoja. Ehkäpä ensi viikolla saisimme kotiinkin jo vähän jouluista tunnelmaa.

Mukavaa joulukuista viikkoa!
Sunna


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä