Pörröliivit

Ompelimme viime keväänä tytöillemme vaaleat tekoturkisliivit pinkeillä tereillä ja punaisilla solmimisnauhoilla. Liivit ovat toimineet hyvin koulutyttöjen arkiasusteina ja lämmikkeenä trikoopaidan päällä.  Toisaalta ne ovat sopineet hyvin juhlavaankin menoon, esimerkiksi tyllihameen kaveriksi. Pinkit tereet ovat tuoneet kuitenkin liivin yhdistelemiseen omat haasteensa. Niinpä jo jonkin aikaa on tuntunut, että toisellekin hillitymmän sävyiselle liiville voisi olla tilausta...

Keväällä valmistuneiden liivien innoittamina olemme pitäneet silmämme avoinna mahdollisten uusien kangaslöytöjen varalta. Joitain viikkoja sitten käydessämme Tammiston Eurokankaassa silmiimme osui pala luonnonvaaleaa turkiskangasta, jota yksissä tuumin ostimme nyt vähän reilummat palat. 

Kankaiden ei tarvinnut kauaa odottaa pussin pohjalla ompeluinspiraation iskemistä. Leikkelimme liivit yhdessä ja ompelimme ne sitten omassa tahdissamme valmiiksi. Lisäinnoitusta näihin uusiin liiveikin saimme Elegance and elephants-blogin tekoturkisliiveistä. Blogista löytyi myös hyvä ohje vuoritetun liivin ompeluun. Ainakin meitä se auttoi oikean ompelujärjestyksen hahmottamisessa.


Turkiskangas: Eurokankaan palalaari
Vuorikankaat: Ylimmän liivin vuorikangas Eurokankaasta, muut vuorikankaat Viron matkalta.
Solmimisnauhakangas: Eurokangas 

Leppoista lauantai-iltaa toivotellen
Sunna ja Kirsikka


Kommentit

 1. Ihania! Juuri eilen näin tytön päiväkodissa yhdellä tytöllä tuon tapaisen liivin ja ajattelin, että pitäisi ommella moinen. Ehkäpä näistä saan alkuinnostuksen:)

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana!Tekeepä mieli suunnata kangaskauppaan ja kaivella ompelukone esiin!

  VastaaPoista
 3. Pari viikkoa sitten sain valmiiksi liivin juuri niiden teidän kevään pinkkitereisten innoittamana. Tytöllä ollut se koulussa päällä melkein joka päivä. Nyt kyllä innostaisi tehdä tuollainen vuorillinen, ja vaikka harmaasta tekoturkiksesta. :) Kiitos inspiksestä!
  Anu

  VastaaPoista
 4. Suloisia liivejä ja kainiit kuvat!

  VastaaPoista
 5. Voi miten kauniita! Ihan innostus iski itsellekin ommella tytölle moinen ihanuus <3

  VastaaPoista
 6. Oh! Käyn blogissanne aina lataamassa esteettisiä akkujani, ja taas toimi. Hurjan kauniit liivit ja kuvat!

  VastaaPoista
 7. Juu mullakin oottaa leikkuuPöydällä valkoista teddyä....eka kannoin jo sellaista ruskeetakin...ne on kyllä ihan superIhanoita...ne teddyLaarit :) kunhan vaan itsekkin saisin nyt jouluksi tehtyä...lämmikkeen meiän TIKULLE!

  VastaaPoista
 8. Voi kuinka suloiset, varmasti pienten tyttöjen mieleen! Täytyypä pitää omat silmätkin auki seuraavalla kerralla kangaskaupassa! :)

  -piia

  VastaaPoista
 9. aivan ihanat!iski pakottava tarve,meillekin pitää saada tämmönen ihanuus :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä