Ballerinan treenikassi

Sain jo alkusyksystä vinkin ystävältäni, että hänen tyttärensä, kummityttöni, toivoi hartaasti balettikassia. Kassin kyljessä tulisi olla hiiri, joka tanssii balettia, sillä tämä pieni balleriina fanittaa kovasti Anniina Ballerinaa. Siispä syksyisten synttäreiden lähestyessä surautin ballerinalle lahjaksi oman treenikassin. Kimallekalvo oli taas oivallinen valinta kuvion toteutuksessa. Sillä saa kauniita kuvioita nopeasti, ja pienet tytöt tykkäävät taatusti. Tiedoksi niille, joille tämä KIMALLEKALVO on vielä tuntematon materiaali, että se välkehtii luonnossa todella kauniisti. Kuviin sitä välkettä ei valitettavasti saa vangittua juuri ollenkaan.

Raitakangas: EK
Keltainen kangas: Kiinan tuliainen
Harlekiinikuvioinen kangas: palvellut paitana, kirppislöytö
Harmaa pilkullinen kangas: Petit Pan, Pariisi
Kimallekalvo: Seriväri Leppoisin lauantaiterkuin
Kirsikka

Kommentit

 1. Ihana! Tunnustaudun anniinan faniksi itsekkin, siinä vasta söpösti piirretty piirretty.
  Ja on suloinen😊

  VastaaPoista
 2. Ihana! Satubaletissa käyvä kummityttöni on myös Anniina-hiiren suuri fani. Tällainen kassi olisi jouluksi todella kova sana. Muu varmasti luonnistuisi, mutta epäilen, etteivät omat taitoni riittäisi hiirikuvion jäljentämiseen. Voisitko hieman valottaa, miten toteutit tämän? Tällä saisi pienen tytön varmasti todella onnelliseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Klaara! Pahoittelut, että vastailen näin viiveellä kysymyksiisi! Piirsin hiirikuvion niinkin yksinkertaisesti, että avasin tietokoneen ruudulle anniinaballeriinan kuvan ja jäljensin sen tietokoneruutua vasten hellästi lyijykynällä paperille ja tein muistaakseni pieniä muutoksia. Sitten leikkasin hahmon ääriviivoja pitkin, ja piirsin sen kaavan avulla kimallekalvon suojakalvoon permanent-tussilla. Toivottavasti selostuksestani on sinulle apua :)

   Poista
 3. Onpa kiva kassi ja kauniit värit. Voisitko tosiaan vähän valottaa, miten tuo kalvo toimii. Kiinnostaisi kovasti itseänikin tuollainen kuviointi, olisi nimittäin varmasti pienen neidin mieleen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Katiana! Varsinaisen kimallekalvon päällä on suojakalvo, johon haluttu kuvio piirretään. Sitten kuvio leikataan, asetetaan kankaalle suojakalvo ylöspäin ja silitetään leivinpaperi silitysraudan suojana n. 20 sekuntia. Lopuksi suojakalvo poistetaan (lähtee kuumentamisen jälkeen melkein itsestään) ja kuvio on valmis. Suosittelen, ihana materiaali, josta lapset tykkää :)

   Poista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä