Huhuuu

Roolivaatteiden "ompelu-urallani" olen tehnyt pääasiassa prinsessamekkoja, sillä niistä on ollut eniten kysyntää. Pikkuvelikään ei ole vielä suostunut pukeutumaan juuri minkäänlaisiin roolivaatteisiin, joten olen pysytellyt turvallisella mekkolinjalla. Prinsessamekkojen aika ei ole kokonaan ohi, mutta kasvupyrähdyksistä johtuen niiden helmat eivät viistä lattiaa enää yhtä ihanasti kuin ennen. Nyt saatiin kutsu naamiaisiin, joten päätin kokeilla jotain uutta. Olipas kerrassaan hauskaa tehdä jotain muuta kun niitä mekkoja.

Hain pöllöasuun ideaa googlettamalla ja kuvahaulla löytyikin vaikka minkälaisia upeita viritelmiä. Tämä pöllöpuku sai vaikutteita useammasta asusta.
Jälleen kerran sain kiittää itseäni runsaista kangasvarastoista :D Satanen ei olisi varmaankaan riittänyt, jos olisin ostanut kaikki materiaalit kertalaakista pukua varten. Tällä kertaa selvisin alle parilla kympillä, kun täydensin ainoastaan mustavalkoista tilkkuvarastoani.
Tein mekon ja siivet yhtenäiseksi puvuksi, mutta mietin tuossa juuri, että siivet olis kannattanut tehdä ehkä erikseen. Sellaisilla henkseleillä tms. Lähinnä pesun kannalta. Noh, saahan nuo edelleenkin irrotettua toisistaan, jos siltä alkaa tuntua.. Mekon kaava: Oma
Mekon kangas: Triteks Oy
Pinkki joustonauha: Kangastukku

Siipien tilkkukankaat: pääosin Eurokangas
Pääpanta: pilkkukangas Karnaluks, muut EK


Tytär on niin innoissaan pöllöpuvusta, että uutta naamiaiskutsua jo odotellaan..

Ihanaa viikonloppua teille!
Kirsikka

Kommentit

 1. Kyllä pöllön kelpaa! Seuraavaksi sitten Mekkotehtaan naamiaisasukirja... ;) Oma Mekkotehtaani on vielä matkalla luokseni, mutta juuri sain kuulla että ostettu on! Jes!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mukavaa, että saat pian oman Mekkotehtaasi :)

   Poista
 2. Tuo on kyllä niin ihana asu! Pöllöt ovat kyllä niin suosikkejani! Minulla on tuo teidän ihana kirja kotona ja sitä ihastelen vähän väliä. Nytkin yksi projekti meneillään ja siitä laitan myöhemmin kuvia blogiini. Toivottavasti innostutte tekemään toisenkin kirjan ja ehkä vielä useammankin myöhemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kyllähän niitä kirjoja tekisi liukuhihnalta, jos se olisi vähemmän aikaa vievää ja taloudellisesti kanattavaa...mutta kirjahaaveet elävät ;)

   Poista
 3. Aivan huikea asu. Tuollaisella vaatteella olisi hauska pöllöillä. :)

  VastaaPoista
 4. Tosi söpö asu, noi pinkit yksityiskohdat piristää kivasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri! Pinkistä samaa mieltä, piristää pieninä määrinä mukavasti.

   Poista
 5. Ei pöllömpi asu... Siis oikeammin: onpa kekseliäs ja tyylikäs asu, joka miellyttää myös aikuista silmää. Ja muutenkin persoonallinen hahmovalinta, kutsuilla ei varmaan tullut toista pöllöä vastaan.

  VastaaPoista
 6. Vau -todella näyttävä pöllö :)
  Ihanat varsinkin noi siivet.

  Pöö -mukavaa viikonloppua
  t.Sanna

  VastaaPoista
 7. Kerrassaan hurmaava siivekäs! Ootpa taitava. :)

  VastaaPoista
 8. Aivan mahdottoman valloittava pöllöasu.

  VastaaPoista
 9. Onko noita tilkkujen reunoja huoliteltu mitenkään etteivät ala hapsottamaan?
  T: Yx hyvin vähän käsitöistä ymmärtävä pöllöfani

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilkkujen reunoja ei ole huoliteltu, vaan ne leikattu vinoon langansuuntaan, jotta ne hapsottaisivat mahdollisimman vähän. Ohuimpiin kankaisiin laitoin liimakangasta tukemaan niitä hieman. Olisi ollut valtava homma tehdä "sulista" kaksinkertaisia tai huolitella ne kaikki ympäriinsä. Siivissä kun muutenkin oli aika kova homma, heh, Mutta mielestäni ei edes haittaa, vaikka siivet alkaisivatkin ajan kuluessa hapsottamaan :)

   Poista
 10. SIIS WAUUUU! Aivan mahtavat! Ihan heti alkoi itselläkin mieli tekemään koneen ääreen kun kuvat näki! Lapset RAKASTAA tällaisia asuja ja ne ovatkin sitten oikeasti käytössä! Meillä olisikin päikkärissä roolivaate leikkejä ensi viikko!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä