Ruusuhame


Viikonloppuna saimme mieluisia vieraita, kun kymmityttöni äiteineen tuli yökylään. Oli ihanaa seurata tyttöjen leikkejä, yhteisiä hampaidenpesuhetkiä ja kuunnella myöhään yöhön jatkuvaa kiherrystä lastenhuoneesta. 

Ystäväni kanssa olemme tunteneet toisemme ihan pienestä pitäen, sillä äitimme ovat nuoruudenaikaisia ystävyksiä. Muistan edelleen elävästi yhteisiä hetkiä lapsuudestamme ja sen kuinka ihanaa oli illalla ennen nukkumaanmenoa liihotella samanlaisissa yöpuvuissa..

Asuttuamme vuosia eri puolilla Suomea, päädyimme ystäväni kanssa lastemme syntymän aikoihin samoille seuduille ja vietimme ne kotiäitivuotemme yhdessä saman hiekkalaatikon reunalla istuskellen. En olisi voinut toivoa parempaa ystävää jakamaan äitiyden huippuhetkiä tai niitä epätoivon aamuja, kun raahasin kolmea kurahousua läpi lumen ja loskan kohti leikkipuistoa.

On ihanaa huomata, että tytöillämme leikit sujuvat, vaikka enää emme ihan päivittäin näekään. Lasten kasvettua meillä äideilläkin on taas enemmän aikaa keskittyä omiin juttuihimme. Suunnitelmissamme oli nyt tehdä pieniä ompeluksia ja ilta vierähtikin rattoisasti yhdessä ommellen. Ompelimme koulutytöillemme batistivuoriset puolihameet, joissa on kuminauharypytys vyötäröllä. 
   
Limpun hameeseen valitsin pitkään kangaskasoissani pyörineen ruusukuvioisen kankaan, jonka olen aikoinaan napannut mukaani Eurokankaan palalaarista. Vielä kun vuoriksi löytyi pala ihanaa, Pärnusta ostettua  aniliininpunaista batistia, oli ilo aloittaa ompelu. Hameen helmaan ompelin viimeistelyksi kultaisen nauhan tuomaan syksyisempää ilmettä.

Kangas: Eurokangas
Kultanauha: Etsy

Kiitokset vielä mitä parhaimmalle ompeluseuralleni :) ja kaikille muillekin iloa alkavaan viikkoon!
Sunna

Kommentit

 1. Todella ihana ruusuhame! :) Mukavaa alkuviikkoa sinne!

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis hame!
  Mukavaa syksyä koko perheelle!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kaunis hame :) Ja onnea on ystävät - todellista onnea!

  VastaaPoista
 4. Superkaunis hame! Kuulostaa kivalta ompelusessiolta. :)

  VastaaPoista
 5. Oi kiitos kauniista sanoistasi ja kiitos itsellesi ompeluseurasta ja erinäisistä materiaaleista... Ihan tuli pala kurkkuun, kun muistin ne kurahousuvuodet ja sen, kun olimme lähes ainoat äidit jotka ilmestyivät puistoon jopa 25 asteen pakkasissa. (Mutta huom! nämä vain onnenkyyneleitä; nykyään en enää pillahda itkuun siksi, että olet parempi ompelija kuin minä. Tuli vaan mieleen eräs pupuompelus lapsuudesta ja katkerat itkut yöjunassa matkalla takaisin Helsinkiin.) Terveisin ikiystäväsi E

  VastaaPoista
 6. Hurjan kaunis mekko. Ihania yksityiskohtia. ♥

  VastaaPoista
 7. Ihana hame ja tuo kultareunus on niiin kaunis! :)

  VastaaPoista
 8. Kiva hame, ihana blogi ja makeita kuvia :)

  VastaaPoista
 9. Hurjan ihana hame, i love roses! Onnentyttösiä tyttönne! Ja tuollaiset ystävyydet, ne on kullan arvosia. Sen tietää itsekin jo äiti-ihmisenä ja kun omat lapsuudenaikaiset ystävyydet kantavat tänne asti. Iloista syksyä!

  VastaaPoista
 10. Uusi foorumi kutsuu sinua luokseen!

  Tervetuloa keinuhevoseen! keinuhevonen on uusi verkkoyhteisö. Keskustelut
  liittyvät: perheen perustamiseen, raskauteen, lapsettomuuteen, vauvoihin ja
  lapsiin. Lisäksi keskutelemme pinnalla olevista uutisista. Myös harrastukset
  kuuluvat aiheisiimme! Tule jakamaan ajatuksia ja kokemuksia!

  Foorumille:
  http://www.foorumi.info/keinuhevonen

  Tykkäämällä meistä facebookissa levität tietoisuutta yhteisöstämme! yhdessämme
  voimme saada aikaan jotakin suurta!

  Keinuhevosessa on pulinaboksi jonne voi kirjoittaa rekisteröitymättä :)

  keinuhevoseen on avattu myös oma osio joululle :)

  Tervetuloa tutustumaan keinuhevoseen!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit

Yhteistyössä