Rakkaissa maisemissa

Täytyy tunnustaa, että olen ollut viime aikoina melkoinen pirttihirmu. Työpäivän jälkeen meinaa hymy hyytyä, kun kotona odottaa aamuinen jugurttipurkki pöydällä ja kylpyhuoneeseen pääsemiseksi on oltava kokemusta (pyykki)vuorten valloituksesta. Yleensä meillä olohuoneen sohva toimii kotoisasti kodinhoitohuoneena, johon kasataan kuivaa ja puhdasta pyykkiä odottamaan jatkokäsittelyä. Ehkä juuri siksi osasinkin viikonloppuna  nauttia hetkellisestä siisteydestä ja uudesta canvas-taulusta olohuoneen seinällä. 

Meille on tärkeää, että seinillemme päätyvillä jutuilla on jokin tarina tai henkilökohtainen merkitys.Olohuoneemme seinällä on olevan akvarellitaulun saimme aikoinaan häälahjaksi. Serkkuni oli kiivennyt viikkoa ennen hääpäiväämme mökkimme viereiselle tunturille ja ikuistanut isäni lapsuusmaisemat tauluksi. 

Vastikään seinälle kiinnitetyn canvas-taulun kuva sen sijaan on otettu noin kuusikymmentä vuotta sitten  Käsivarren Lapissa ja kuvassa näkyvät akvarellitaulusta tutut maisemat.  Siskoni oli teettänyt itselleen ison canvastaulun samaisesta suvun valokuvasta. Ihastuin tauluun ja halusin meille samanmoisen. 

Canvas-taulu on teetetty Steadygraphics-painotalossa Helsingin Hernesaaressa ja voin vilpittömin mielin mainostaa sekä työn jälkeä että hyvää palvelua :)


Kuvassa on isäni, äitinsä, isänsä ja sisarensa kanssa.

Olohuoneemme toisella seinällä on Matti Rauhaniemen rautalangasta tekemä tekstiteos, jonka hankin miehelleni viime jouluna lahjaksi. Sekin on omalla tavallaan erityinen ja tärkeä :)

Iloista alkavaa viikkoa!
Sunna


Kommentit

 1. WAU! Ei mitään muuta lisättävää...:)

  VastaaPoista
 2. Teillä on todella todella kaunis koti :) Ja tuo canvastaulu kuvineen...ihana :) Mietin jo kunnianhimoisena osaisinko vääntää jotain rautalangasta. Tarkoitan tekstiä :D Enpä usko, mutta kaunis teksti! :)

  VastaaPoista
 3. Teillä on kyllä niin kaunis koti, tuollaisen minäkin haluaisin isona. :)

  VastaaPoista
 4. Kyllä "laphalaiset" juuresi ovat jotain niin erityistä...kuvassa on kyllä aitoa tunnelmaa...aivan kuin "suomen intiaani" heimo...pitäis kyllä enemmän nostaa esiin niin hienoa osaa suomesta!!! pitäisipä päästä lappiin näkemään niitä hienoja maisemia!!...kuinka muuten viihdyt etelässä-luuletko etrtä voisit vieläjoskus asua "ylhäällä" eli lapsuudenmaisemissasi?

  VastaaPoista
 5. Onpa ihan huikean kaunis tuo kuva! Todella seinällepääsyn arvoinen. Eipö ole tuohon aikaan otettu kuvia samalla tavalla kuin nykyään, vaan valokuvaus on aina ollut jotenkin erityinen juttu. Siksikin tuo on mahtava kuva, kun ei ole kuitenkaan sellainen jäykkä poseeraus.

  VastaaPoista
 6. Kaunis taulu. Minua kiinnostaisi tietää miten tuo olohuoneen seinä on käsitelty, jolle taulu on ripustettu.

  VastaaPoista
 7. Meillä kans ajatuksena, että jokaisella taululla on tarina. Onkohan tarinoiden puutetta kun seinällä on vain telkkari! Ei kyllä se on vain sitä että ollaan asuttu tässä vasta liki vuosi :)

  VastaaPoista
 8. Sykähdyttävän koskettavaa!

  VastaaPoista
 9. Innostuin tuosta Matti Rauhaniemen työstä! Mistähän niitä voisi kysellä lisää? En ainakaan suoraan löytänyt mitään yhteystietoja, vain näyttelyajankohtia jossian päin Suomea.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut postaukset

Yhteistyössä